Elcolinelta löytyy tekijöitä ja kokemusta myös vaativiin hitsaustöihin

14.05.2020
Yleinen

Elcoline Groupin metalliosaamista edustavat Elcoline Plant Service Oy, Elcoline Piping Oy ja SVS Supervice Service Oy, jotka suorittavat hitsaustöitä asiakkaiden kohteissa sekä Elcolinen omissa konepajatiloissa. Yhteensä yhtiöstä löytyy yli 80 hitsaajaa, joiden hallussa on yli sata erilaista hitsausmenetelmää.

Automaatio- ja sähköosaamisesta tunnettu Elcoline Group on kehittänyt ja kasvattanut hitsauspalveluitaan systemaattisesti viimeisen viiden vuoden aikana. Hitsausosaaminen vahvistaa yhtiön palveluvalikoimaa ja mahdollistaa asiakkaille monipuolisemman kokonaistarjonnan. Kaikkien Elcoline Groupin alaisten hitsaustöiden pääkoordinaattorina toimii Jarmo Koskivuori.

– Hitsauksessa ei erotuta taikatempuilla vaan ammattitaidolla. Hitsaus on pitkälti käsityötä, jossa ollaan vahvoilla kokemuksen ja osaamisen kautta. Omien ammattilaisten lisäksi Elcolinella on Baltiassa hyvät ja luotettavat yhteistyökumppanit, joiden kautta saamme projekteihin tarvittaessa lisää tekijöitä, Koskivuori kertoo.

Kaikki hitsausta tekevät yksiköt toimivat yhteistyössä ja muun muassa henkilöresursseja sekä hitsauslaitteita voidaan jakaa eri toimipisteiden ja projektien välillä. Yhtenäiset laatujärjestelmät mahdollistavat toimintamallien ja hitsausohjeiden yhdenmukaisuuden.

– Hyvänä esimerkkinä Elcolinen ammattitaidosta ja joustavuudesta on asiakkaamme öljynjalostamoprojekti, johon pystyimme tarjoamaan nopealla aikataululla 23 pätevää hitsaajaa Elcolinen eri yksiköistä. Hitsattava materiaali oli harvinainen SA 335 P5, jota käytetään pääasiassa vain jalostamoilla. Materiaalin hitsaus vaatii esilämmityksen 200 celsiusasteeseen ja juurensuojauskaasun, joten kenttäolosuhteissa hitsaustyö on erittäin vaativaa, Koskivuori kuvailee.

Elcoline on kehittänyt yhtiön hitsausosaamista yhteistyössä Kemppi Oy:n kanssa. Keväällä järjestetyssä kehityspäivässä tutustuttiin hitsauksen tulevaisuuden näkymiin, Kempin WeldEye-hitsaushallintaohjelmistoon sekä hitsauskoneiden parametrien seurantaan ja datan käsittelyyn.

Elcoline Groupin hitsausosaaminen pähkinänkuoressa:

  • Toimintaa ohjaavat laatujärjestelmät ISO 9001, ISO 3834-2, ISO 14001, ISO 45001
  • Hitsaajia yli 80 henkilöä, jotka pätevöitetty SFS-EN ISO 9606-1 mukaan
  • Useita IWE-, IWT- ja IWS-koulutuksen saaneita hitsausasiantuntijoita
  • Yli 100 kpl kolmannen osapuolen (NoBo) hyväksymää menetelmäkoetta
  • Hitsattavat perusainetyypit 1.1, 1.2, 1.3, 2.1, 3.1, 4.1, 5.1, 5.2, 5.3, 6.1, 6.2, 6.4, 7.1, 8.1, 8.2, 43, 44 ja 45
  • Käsiteltävät materiaalivahvuudet 1,5-200mm.
  • Käytössä Kempin WeldEye pilvipohjainen hitsaushallintaohjelmiston
  • Eri osastoilla käytettävissä yli 140 hitsauskonetta, jotka validoidaan määräajoin
  • Konetyypit: Mig/Mag, Tig/Puikko, sekä mekanisoidut jauhekaarilaitteet kattilaosien hitsaukseen SVS Supervice Service Oy:llä. Lisäksi Elcoline Plant Service Oy:llä on 800A hiilikaaritalttauskoneet paksujen teräskappaleiden railonvalmistukseen.

 

Jarmo Koskivuori
Hitsauspäällikkö / IWT
Elcoline Piping
+358 40 0750 540