Elcoline tarjosi työsuhdepyörät henkilöstölle. Moni toteutti samantien haaveensa sähköpolkupyörästä

24.02.2023

– Olen nyt tehnyt melkein joka päivä pyöräretkiä uudella sähköpyörälläni eli ”Porschellani”. Retket ovatkin pidentyneet eikä jyrkempiä mäkiä tarvitse enää kiertää. Näin talvella toivon sähköpyörän helpottavan työmatkojani tuulessa ja tuiskussa, Elcolinen ostaja Elina Kassinen kertoo.

Kassinen ehti haaveilla sähköpolkupyörästä jo hyvän tovin ja päätti pistää asiaa eteenpäin, kun yhtiön muistakin toimipaikoista alkoi tulla kyselyjä, josko pyöräetu olisi Elcolinessa mahdollinen. 

– Yhtiön johto näytti vihreää valoa, ja niinpä meille tuli mahdollisuus työsuhdepyörään. Päätin heti hankkia sellaisen kakkospyöräksi. Haaveilin jo aikaisemmin sähköpyörästä, mutta niiden hinnat olivat sen verran korkeat, että ajattelin hankkia sen vasta sitten, kun siihen on varaa eikä enää jaksa ”luomupyörällä” polkea. Näin helposti en ole aikaisemmin isoja hankintoja tehnytkään: yhtiö antaa lainan ja maksuaikaa leasing-maksujen muodossa useamman vuoden, lisäksi tulee vielä verovapaa osuus, Kassinen iloitsee.

Elina pyöräilemässä syksyllä 2022. Kuva: Elina Kassinen.

Työsuhdepyörä katsotaan verovapaaksi luontoiseduksi ja se voi olla normaali tai sähköavusteinen. Etuuteen sisältyy vakuutus, ja siihen voi sisällyttää myös huollot. Vuokrakauden lopussa työntekijä lunastaa pyörän tiettyä prosenttiosuutta vastaan. 

“Pyörän hankintaprosessi oli erittäin helppo ja nopea”

Myös Elcolinen Tiimipäällikkö Mikko Similä tarttui heti tilaisuuteen pyöräedusta kuullessaan.

Mikko pyöräilemässä syksyllä 2022. Kuva: Mikko Similä.

– Pyörän hankintaprosessi oli erittäin helppo ja nopea. Kävin valitsemassa pyörän pyöräliikkeessä, josta saadut pyörän tiedot syötettiin leasing-yhtiön sivuille. Prosessi taisi kestää pari päivää. Valitsin Trekin jäykkäperäisen maastopyörän, joka oli hinta-laatusuhteeltaan hyvä. Maastopyöräily on mukavaa yhteistä tekemistä koko perheelle. Se tuo vaihtelua ja tukee muita harrastuksia. Reitit lähtevät meidän kodin vierestä, joten on helppo lähteä vaikka työpäivän päätteeksi pienelle lenkille tai hakemaan vauhdin hurmaa mäkiradoille. Olemme käyneet myös Levillä ja Rukalla pyöräilemässä, Similä kertoo. 

Ja tottahan uusilla pyörillä piti myös vähän kisailla. Elcoline osallistui heti etuuden tultua syksyllä 2022 Pyöräilykuntien verkoston järjestämään Kilometrikisaan ja Elcolinen vapaaehtoiset kisailijat polkivatkin yhteensä huikeat 16.553,1 kilometriä! Tänäkin vuonna kisaan on tarkoitus osallistua, entistä isommalla joukolla ja urheilun ilolla, tietysti tavoitteita tulee olla, joten kilometrien nostaminen viime vuodesta on tähtäimessä sekin.

Työkulttuuri ja hyvä vauhti houkuttelivat Antti Kolehmaisen paluumuuttajana Elcolineen

14.02.2023

Entinen ja nyt taas nykyinen elcolinelainen Antti Kolehmainen tuntee teollisuusalan ja on innoissaan Elcolinen kasvusta yrityksenä. Projektikoordinaattorina (Project controller) hän on projektijohdon apuri, joka seuraa projektien onnistumista.

Marraskuun 2022 alussa projektikoordinaattorina aloittanut Antti Kolehmainen palasi Elcolineen kolmen vuoden tauon jälkeen. Talon työkulttuuri ja yrityksen kasvuvauhti houkuttelivat ottamaan paikan vastaan tutusta talosta.

– Elcolinessa on hyvä vauhti päällä, ja porukka on sopivan oloinen ylintä johtoa myöten. Vaikka firma on suuri, ison talon elkeet puuttuvat, Kolehmainen sanoo.

Myös yrityksen monipuolisuus veti takaisin. Sähkö-, automaatio- ja teollisuusasennus tarjoavat kiinnostavan näköalapaikan projektikoordinaattorille.

Kokemusta tuotannosta laadunvalvontaan

Kolehmainen on teollisuuden alan moniosaaja. Kokemusta on kertynyt painelaitteiden puolella muun muassa työnjohdon, tuotanto- ja laatupäällikön, projektinjohdon ja hitsauskoordinaattorin töistä. Edellisen kerran Elcolinessa Kolehmaisen nimikkeitä olivat projektipäällikkö ja hitsauskoordinaattori. Projektikoordinaattorina hän hyödyntää tuntemustaan teollisuusalasta.

– Hyvä teesi on tietynlainen asioihin perehtyminen. Perehdyn tekniikan standardeihin ja vaatimuksiin, jotka pitää ottaa huomioon ennen projektia ja projektin aikana, niin lain kuin asiakkaidenkin kannalta, Kolehmainen sanoo.

Nyt projektikoordinaattorina Kolehmainen on välikäsi yksiköiden vetäjien ja projektipäälliköiden välissä. Hän on projektitoiminnan tukihenkilö, joka auttaa projektin alkuvaiheessa, seuraa projektin onnistumista ja ennen kaikkea kokoaa yhteen sen, mitä projektista opittiin.

Aino Soutsalmi

Kuva: Antti Kolehmainen kotialbumi

SVS Supervise Service on nyt Elcoline Power

10.02.2023

TIEDOTE NIMENMUUTOKSESTA

SVS Supervise Service Oy:n toiminimi on muuttunut 1.1.2023. Uusi toiminimi on Elcoline Power Oy. Nimenmuutos on osa strategiaamme. Strategiamme mukaisesti etenemme kohti yhtenäistä Elcolinea, jonka myötä SVS Supervise Service Oy:n toiminimi muuttuu Elcoline Power Oy:ksi.

Nimenmuutos ei vaikuta yrityksen y-tunnukseen, olemassa oleviin sopimuksiin, velvoitteisiin tai muihin laskutustietoihin. Yritysilmeemme tulee olemaan yhtenäinen Elcolinen brändi-ilmeen kanssa.

Lisätietoja antaa:

Yksikönpäällikkö

Mikko Patjas

+358 40 832 9364
mikko.patjas@elcoline.fi

Elcoline Power Oy

Maintpartner AB:n liiketoimintojen myynti Elcoline AB:lle tuo mahdollisuuden tarjota kansainvälisille asiakkaille palveluita nyt myös Ruotsissa

08.12.2022

Karlskogassa, Ruotsissa pääkonttoria pitävän Maintpartner AB:n liiketoimintojen myynti Pohjoismaissa voimakkaasti kasvavalle Elcoline Groupille vahvistui 30.11.2022. Liiketoiminta jatkuu normaalisti Elcoline AB:n nimellä. Elcoline mahdollistaa Ruotsissa palveluiden tarjoamisen entistä kattavammin sekä suuremmilla resursseilla. Kaupan myötä avautuu myös kymmeniä uusia työpaikkoja sekä Suomessa, että Ruotsissa.

Elcoline työllistää kaupan myötä pohjoismaissa yhteensä 600 alansa ammattilaista

Yrityskaupan myötä Elcolineen siirtyy noin 140 henkilöä. Elcoline työllistää kaupan myötä Pohjoismaissa yhteensä noin 600 alansa ammattilaista teollisuuden kunnossapidossa, asennusprojekteissa ja tukipalveluissa, sekä etsii jatkuvasti uusia osaajia niin Suomeen kuin Ruotsiin.

Nykyinen toimitusjohtaja Maria Bark Pettersson jatkaa Elcoline AB:n toimitusjohtajana.

“Yrityskauppa mahdollistaa meille huomattavasti aiempaa kasvuhaluisemman omistajan ja kasvua tukevan organisaation. Elcoline on kasvanut määrätietoisesti yhdeksi Pohjoismaiden merkittävimmistä teollisuuden asennusprojekti- ja kunnossapidon yrityksistä”, kertoo Bark Pettersson.

Elcoline Groupin hallituksen puheenjohtaja ja yrityksen perustajakaksikon toinen osapuoli Jere Räisänen muutti perheineen Suomesta Ruotsiin jo aikaisemmin vuonna 2022.

”Tehtäväni täällä on kulkea integraatioprosessissa ihmisten rinnalla ja huolehtia siitä, että yhteenliittyminen toteutetaan yhdessä uusien työnkavereiden kanssa onnistuneesti alusta loppuun saakka. Meillä on nyt upea kasvualusta täällä Ruotsissa ja olen todella innoissani, kun saan työskennellä täällä mahtavien uusien työkavereiden kanssa yhdessä koko Elcoline-konsernille huipputärkeän asian parissa. Elcoline on itseasiassa aikoinaan perustettu Suomessa samantapaisessa vahvasti teollisessa kaupungissa Varkaudessa, kuin mitä Karlskoga on”, Räisänen kertoo.

Elcoline tarjoaa sopimuskumppanina teollisille asiakkailleen asennusprojekti- ja kunnossapitopalvelut

Elcolinen palvelut pitävät sisällään mm. sähkö- ja automaatiopalvelut, LVI-palvelut, mekaaniset asennuspalvelut sekä vaativat hitsauspalvelut ja putkistoasennukset, varoventtiilien saneeraus- ja painetestaukset sekä mekaaniset käsittelyt.

”Elcolinelta löytyy osaaminen ja tekijät vaativien ja monta palvelulajia sisältävien projektien läpivientiin teollisuudessa. Lisäksi yrityksellä on suurille teollisille asiakkaille räätälöityjä kumppanipalveluita, kuten energialaitosten osien konepajavalmistus ja asennus, erikoispakkauspalvelut, erikoiskuljetukset, kalibrointi, palojärjestelmät ja vedenhallinnan tuotteiden konepajavalmistus, kuten patorakenteet”, kertoo Elcoline AB:n operatiivinen johtaja Anders Bergstedt.

Kansainväliset asiakkaamme hyötyvät Elcolinen toiminnan laajentumisesta Ruotsiin

Elcoline voi nyt tarjota aivan uudella tavalla kyvykkyyttä sekä uusiin että nykyisiin asiakkuuksiin Ruotsissa ja muualla Pohjoismaissa.

“Haluamme olla alamme ykkösyritys niin työnantajana kuin strategisena kumppanina asiakkaillemme Pohjoismaisella tasolla – monella paikkakunnalla ja yli maiden rajojen – unohtamatta kuitenkaan toimintamme paikallista tärkeää ulottuvuutta”, kertoo Elcoline AB:n Business Controller Anders Karlén.

”Palvelemme Suomessa useita suuria teollisuusyrityksiä, joilla on tehtaita tai muita toimintoja myös Ruotsissa. Nyt meillä on erinomainen kyvykkyys ja halu palvella heitä tehokkaasti, luotettavasti sekä vastuullisesti myös Ruotsissa. Asiakkaalle voimme tarjota helpon ja tehokkaan toimintamallin, jossa yhteistyötä johdetaan yhdessä samojen henkilöiden kanssa sekä pohjoismaisella tasolla, että paikallisesti. Tätä toimintamallia ei oikeastaan kukaan kilpailijoistamme pysty tarjoamaan.”, kertoo Räisänen.

Yrityskauppa tuo lisää liiketoimintaa Ruotsiin ja muihin Pohjoismaihin

Aiempaa suurempi liiketoiminnan koko tarkoittaa myös paikallisesti vahvistettavaa ja maiden välillä sujuvasti liikkuvia resursseja. Elcoline Groupin kautta asiakkailla on käytettävissään projekti- tai kausiluonteisiin töihin moninkertainen määrä resurssia entiseen verrattuna – muutaman kymmenen sijaan jopa satoja projektiosaajia, asentajia ja suunnittelijoita.

“Konsernin tavoitteena on työllistää 1000 osaajaa vuoden 2023 loppuun mennessä. Maltillisella, mutta määrätietoisella kasvustrategiallamme haluamme osaltamme varmistaa, että teollinen tuotanto pysyisi Pohjoismaissa, ja että se toteutetaan mahdollisimman vastuullisesti. Meidänkin on kyettävä tarjoamaan tehoja kunnossapitoon ja projektitoimintaan, jotta täällä olisi kannattavaa toimia. Haluamme olla aidosti pohjoismainen toimija, tarjota henkilöstöllemme mielenkiintoisia työtehtäviä Pohjoismaissa ja palvella asiakkaitamme pitkäjänteisesti ja laadukkaasti”, toteaa Elcoline Groupin toimitusjohtaja Leif Backman

Yrityskaupassa Elcoline ostaa CapMan Buyoutin hallinnoimien rahastojen omistaman Maintpartner AB:n liiketoiminnan Ruotsista. Elcoline kasvaa kaupan myötä noin 70 miljoonan euron liikevaihtoluokkaan ja nousee toimialansa suurimmaksi yrittäjäomisteiseksi yritykseksi pohjoismaisessa markkinassa. Elcolinen vuoden 2022 kasvu tulee olemaan vahvaa. Kaupan kohteena on pitkäaikaisiin asiakassuhde- ja sopimuskohteisiin keskittyvä asennuspalvelu- ja projektiliiketoiminta. Ostettavan liiketoiminnan juuret ulottuvat aina 1800-luvulle saakka, jolloin nämä toiminnot olivat osa Bofors AB:tä ja sen jälkeen osa Fortum Oyj:tä ja Maintpartner AB:tä. Maantieteellisesti liiketoiminta keskittyy mm. Karlskogan-, Degerforssin- ja Arbogan alueille.

Lisätietoja:

Elcoline Group Oy

Leif Backman

Toimitusjohtaja

+358 43 824 3460

leif.backman@elcoline.fi

Elcoline Group Oy / Elcoline AB

Jere Räisänen

Hallituksen puheenjohtaja

+358 44 559 9144

jere.raisanen@elcoline.fi

“Elcolinen kokenut kaarti hanskasi haasteet ja hoiti höyrykattilakomponenttien kokonaistoimituksen tyylikkäästi maaliin”

16.11.2022

Elcolinella ja Kotkan Energialla on pitkä yhteinen historia. Kuvassa Antti Lanki Kotkan Energialta ja Matti Käki Elcolinelta. Kuva: Elcoline

Elcoline on Kotkan Energian pitkäaikainen kunnossapidon sopimuskumppani. Yksi vuoden suurimmista projekteista Kotkan Energialla oli jätteenpolttolaitoksen kattilanosien korvausinvestointi, jonka tärkeimpänä tavoitteena on energian turvaaminen tulevana talvena. Elcolinen Voikkaalla sijaitseva SVS Supervise Service -yksikkö vastasi Kotkan Energian miljoonaluokan projektissa höyrykattilakomponenttien konepajavalmistuksesta ja näiden kokonaistoimituksesta asennuksineen.

Kotkan Energialla muun muassa Hyötyvoimalaitoksen kunnossapidosta vastaava käyttöpäällikkö Antti Lanki arvostaa erityisesti Elcolinen jämptiä projektinhallintaa.

“Oli fiksu päätös teettää höyrykattilakomponentit Elcolinella eikä vaikkapa ulkomailla. Projekti saatiin päätökseen suunnitellusti ja aikataulussa huolimatta nykyisestä maailmantilanteesta. Materiaalien hinnannousu on ollut tietysti haasteena alusta asti, sillä esimerkiksi Ukrainassa tehdään paljon metalliputkia ja materiaaleja. Oli kuitenkin onni, että investointipäätös, kumppanivalinnat ja pääosin materiaalihankinnat ehdittiin tehdä alkuvuodesta, kun sota ei ollut vielä alkanut. Ja kun tehtiin kotimaassa, ei tarvinnut miettiä tavaroiden kuljettamista ulkomailta. Elcoline on luotettava toimija, hintapuoli on ok, ja pystyvät tuollaisen projektin hoitamaan.”

“Häiriötilanteissa aina ensin soitetaan tutuille kavereille Elcolineen”

Kotkan Energialla ja Elcolinella on jo pitkä yhteinen historia voimakattiloiden parissa toimimisesta yli kymmenen vuoden takaa. Vuositason yhteistyö on tyypillisesti sisältänyt vuosihuollot, painelaitteisiin liittyvät korjaukset ja yllättävien häiriötilanteiden, kuten kattila- tai putkivuotojen hoidon.

”Näissä aina ensin soitetaan tutuille SVS:n kavereille Elcolineen. Isommat investoinnit kilpailutetaan, mutta Elcoline on ollut näissäkin aina vahvoilla.”

Kattilaprojekti oli vuoden suurimpia investointeja, joka turvaa energiansaannin talveksi

Juuri valmistunut kattilaprojekti on yksi tämän vuoden suurimmista investoinneista Kotkan Energialla.

”Tässä oli kyseessä kattilanosien – tulistimen ja syöttöveden esilämmittimen eli ekonomaiserin – suunniteltu vaihto. Jätteenpoltossa kattilat kuluvat tavanomaista nopeammin. Mieluummin vaihdetaan osat, ennen kuin ne hajoavat. Energian turvaaminen on nyt ykkösjuttu, jotta pystytään tuottamaan energiaa tulevana talvena. Korvausinvestointi oli siis kyseessä meidän kategorioissa.”

Elcoline valmisti uuden, noin puolikkaan tulistimen, kulutusta entistä paremmin kestävästä materiaalista, ja liitti sen vanhaan tulistimeen Voikkaan konepajallaan. Elcoline hoiti myös vaihtotyön. Ekonomaiseri suunniteltiin yhteistyössä suunnittelutoimiston kanssa ennen sen valmistusta Voikkaan konepajalla. Putket saatiin alkuvuodesta ja Elcoline sai asennustyöt valmiiksi kahden viikon aikana syys-lokakuun vaihteessa, kun laitoksella oli huoltoseisokki.

“Elcolinen asennuspäällikkö ja asentajien kokenut kaarti osasivat hanskata haasteet ja hoitivat homman tyylikkäästi maaliin”

”Saimme juuri tehtyä kattilalle painekokeen, jossa totesimme, että asennus on pitävyyden kannalta onnistunut. Käyttökokeessa tarkistetaan normaalia suuremmalla vedenpaineella, että paineenalainen osa kestää sen paineen mikä kuuluukin.  Kattila ei vielä ole ollut tulilla, mutta tähän mennessä odotukset ovat täyttyneet.”

Suunnittelussa oli omat haasteensa ekonomaiserin osalta ja pitkään käytössä olleen laitoksen ollessa kyseessä voi aina tulla myös yllätyksiä vastaan.

”Elcolinen väki auttoi näissä kovasti. Helpotti, kun oli tutut henkilöt konepajassa niitä yhdessä miettimässä. Asennuksen aikanakin ilmeni joitakin haasteita, mutta Elcolinen asennuspäällikkö ja asentajien kokenut kaarti osasivat hanskata haasteet ja hoitivat homman tyylikkäästi maaliin. Myös aikataulussa pysyttiin. Parinkymmenen hengen porukka, joka täällä oli tekemässä, 7–8 henkilöä per vuoro, hoitivat homman hyvin. Ei ollut hitsaussaumoissa mitään valittamista ja hyvin oli asennettu kaikki paikoilleen. Asennuspäällikkö veti projektin erittäin hyvin.”

Tänä vuonna oli toinenkin pienempi projekti Hovinsaaren voimalaitoksella. Sinne uusittiin Luvo – ilman esilämmitin. ”Sielläkin kattila on toiminut hyvin korjaustoimien jälkeen. On totta kai etu, kun tunnetaan toisemme ja asentajat tuntevat laitoksemme. Elcoline tuntee meidän olosuhteet ja paikat. Se on etu niin meille kuin Elcolinellekin, kun ei tule suurempia yllätyksiä.”

“Ei ole sellaista kellonaikaa, jolloin Elcolinelle ei voisi soittaa”

”Elcolinella vastaavat puhelimeen, olipa joulu tai juhannusaatto, ja pystyvät järjestämään apua, kun on esimerkiksi vuototilanteita. Palvelualttius on tosi tärkeää meille. Ei ole sellaista tunnetta, etteikö siellä kaikkea sen eteen tehtäisi. Elcolinella myös asentajat ymmärtävät, että kun on talvipakkanen, niin työ tehdään niin nopeasti kuin mahdollista. Ymmärtävät, että on kallista seisoa kovalla pakkasella voimalaitoksen kanssa. ”

Toistaiseksi Kotkan Energialla ei ole ollut tarvis käyttää Elcolinen muiden paikkakuntien tarjoamia palveluja.

”Elcolinen kasvu ja aiempaa vahvemmat hartiat ehkä silti näkyvät meillekin siten, että resurssia on hyvin käytettävissä. Elcolinella on useampia henkilöitä käytettävissään, josta löytyy meille aina tekijät. Suosittelisin ja olen suositellut heitä usein muillekin. Kattilapiirit ovat pienet ja Suomessa ei hirveän montaa kuitenkaan ole, jossa voisi kattilaa korjauttaa ja uudistaa. Aina on kiva sanoa, että meni hyvin aikataulussa ja kustannukset pysyivät sovitussa, että sieltä kannattaa kysyä tarjousta. Heiltä on myös vastaantuloa tullut, jos on ollut jotain korjattavaa.”

Elcoline Power Oy (entinen SVS Supervise Service Oy) on keskittynyt teollisuuden höyrykattiloiden paineosien valmistukseen, asennukseen, korjaukseen ja kunnossapitoon jo vuodesta 1996.