“Elcolinen kokenut kaarti hanskasi haasteet ja hoiti höyrykattilakomponenttien kokonaistoimituksen tyylikkäästi maaliin”

16.11.2022

Elcolinella ja Kotkan Energialla on pitkä yhteinen historia. Kuvassa Antti Lanki Kotkan Energialta ja Matti Käki Elcolinelta. Kuva: Elcoline

Elcoline on Kotkan Energian pitkäaikainen kunnossapidon sopimuskumppani. Yksi vuoden suurimmista projekteista Kotkan Energialla oli jätteenpolttolaitoksen kattilanosien korvausinvestointi, jonka tärkeimpänä tavoitteena on energian turvaaminen tulevana talvena. Elcolinen Voikkaalla sijaitseva SVS Supervise Service -yksikkö vastasi Kotkan Energian miljoonaluokan projektissa höyrykattilakomponenttien konepajavalmistuksesta ja näiden kokonaistoimituksesta asennuksineen.

Kotkan Energialla muun muassa Hyötyvoimalaitoksen kunnossapidosta vastaava käyttöpäällikkö Antti Lanki arvostaa erityisesti Elcolinen jämptiä projektinhallintaa.

“Oli fiksu päätös teettää höyrykattilakomponentit Elcolinella eikä vaikkapa ulkomailla. Projekti saatiin päätökseen suunnitellusti ja aikataulussa huolimatta nykyisestä maailmantilanteesta. Materiaalien hinnannousu on ollut tietysti haasteena alusta asti, sillä esimerkiksi Ukrainassa tehdään paljon metalliputkia ja materiaaleja. Oli kuitenkin onni, että investointipäätös, kumppanivalinnat ja pääosin materiaalihankinnat ehdittiin tehdä alkuvuodesta, kun sota ei ollut vielä alkanut. Ja kun tehtiin kotimaassa, ei tarvinnut miettiä tavaroiden kuljettamista ulkomailta. Elcoline on luotettava toimija, hintapuoli on ok, ja pystyvät tuollaisen projektin hoitamaan.”

“Häiriötilanteissa aina ensin soitetaan tutuille kavereille Elcolineen”

Kotkan Energialla ja Elcolinella on jo pitkä yhteinen historia voimakattiloiden parissa toimimisesta yli kymmenen vuoden takaa. Vuositason yhteistyö on tyypillisesti sisältänyt vuosihuollot, painelaitteisiin liittyvät korjaukset ja yllättävien häiriötilanteiden, kuten kattila- tai putkivuotojen hoidon.

”Näissä aina ensin soitetaan tutuille SVS:n kavereille Elcolineen. Isommat investoinnit kilpailutetaan, mutta Elcoline on ollut näissäkin aina vahvoilla.”

Kattilaprojekti oli vuoden suurimpia investointeja, joka turvaa energiansaannin talveksi

Juuri valmistunut kattilaprojekti on yksi tämän vuoden suurimmista investoinneista Kotkan Energialla.

”Tässä oli kyseessä kattilanosien – tulistimen ja syöttöveden esilämmittimen eli ekonomaiserin – suunniteltu vaihto. Jätteenpoltossa kattilat kuluvat tavanomaista nopeammin. Mieluummin vaihdetaan osat, ennen kuin ne hajoavat. Energian turvaaminen on nyt ykkösjuttu, jotta pystytään tuottamaan energiaa tulevana talvena. Korvausinvestointi oli siis kyseessä meidän kategorioissa.”

Elcoline valmisti uuden, noin puolikkaan tulistimen, kulutusta entistä paremmin kestävästä materiaalista, ja liitti sen vanhaan tulistimeen Voikkaan konepajallaan. Elcoline hoiti myös vaihtotyön. Ekonomaiseri suunniteltiin yhteistyössä suunnittelutoimiston kanssa ennen sen valmistusta Voikkaan konepajalla. Putket saatiin alkuvuodesta ja Elcoline sai asennustyöt valmiiksi kahden viikon aikana syys-lokakuun vaihteessa, kun laitoksella oli huoltoseisokki.

“Elcolinen asennuspäällikkö ja asentajien kokenut kaarti osasivat hanskata haasteet ja hoitivat homman tyylikkäästi maaliin”

”Saimme juuri tehtyä kattilalle painekokeen, jossa totesimme, että asennus on pitävyyden kannalta onnistunut. Käyttökokeessa tarkistetaan normaalia suuremmalla vedenpaineella, että paineenalainen osa kestää sen paineen mikä kuuluukin.  Kattila ei vielä ole ollut tulilla, mutta tähän mennessä odotukset ovat täyttyneet.”

Suunnittelussa oli omat haasteensa ekonomaiserin osalta ja pitkään käytössä olleen laitoksen ollessa kyseessä voi aina tulla myös yllätyksiä vastaan.

”Elcolinen väki auttoi näissä kovasti. Helpotti, kun oli tutut henkilöt konepajassa niitä yhdessä miettimässä. Asennuksen aikanakin ilmeni joitakin haasteita, mutta Elcolinen asennuspäällikkö ja asentajien kokenut kaarti osasivat hanskata haasteet ja hoitivat homman tyylikkäästi maaliin. Myös aikataulussa pysyttiin. Parinkymmenen hengen porukka, joka täällä oli tekemässä, 7–8 henkilöä per vuoro, hoitivat homman hyvin. Ei ollut hitsaussaumoissa mitään valittamista ja hyvin oli asennettu kaikki paikoilleen. Asennuspäällikkö veti projektin erittäin hyvin.”

Tänä vuonna oli toinenkin pienempi projekti Hovinsaaren voimalaitoksella. Sinne uusittiin Luvo – ilman esilämmitin. ”Sielläkin kattila on toiminut hyvin korjaustoimien jälkeen. On totta kai etu, kun tunnetaan toisemme ja asentajat tuntevat laitoksemme. Elcoline tuntee meidän olosuhteet ja paikat. Se on etu niin meille kuin Elcolinellekin, kun ei tule suurempia yllätyksiä.”

“Ei ole sellaista kellonaikaa, jolloin Elcolinelle ei voisi soittaa”

”Elcolinella vastaavat puhelimeen, olipa joulu tai juhannusaatto, ja pystyvät järjestämään apua, kun on esimerkiksi vuototilanteita. Palvelualttius on tosi tärkeää meille. Ei ole sellaista tunnetta, etteikö siellä kaikkea sen eteen tehtäisi. Elcolinella myös asentajat ymmärtävät, että kun on talvipakkanen, niin työ tehdään niin nopeasti kuin mahdollista. Ymmärtävät, että on kallista seisoa kovalla pakkasella voimalaitoksen kanssa. ”

Toistaiseksi Kotkan Energialla ei ole ollut tarvis käyttää Elcolinen muiden paikkakuntien tarjoamia palveluja.

”Elcolinen kasvu ja aiempaa vahvemmat hartiat ehkä silti näkyvät meillekin siten, että resurssia on hyvin käytettävissä. Elcolinella on useampia henkilöitä käytettävissään, josta löytyy meille aina tekijät. Suosittelisin ja olen suositellut heitä usein muillekin. Kattilapiirit ovat pienet ja Suomessa ei hirveän montaa kuitenkaan ole, jossa voisi kattilaa korjauttaa ja uudistaa. Aina on kiva sanoa, että meni hyvin aikataulussa ja kustannukset pysyivät sovitussa, että sieltä kannattaa kysyä tarjousta. Heiltä on myös vastaantuloa tullut, jos on ollut jotain korjattavaa.”

Elcolineen kuuluva SVS Supervise Service on keskittynyt teollisuuden höyrykattiloiden paineosan valmistukseen, asennukseen, korjaukseen ja kunnossapitoon jo vuodesta 1996.

Uusinta 3D-teknologiaa käyttöön Elcolinen ja SSAB:n yhteistyössä

17.06.2022

Työturvallisuutta ja kunnossapidon toimintatapoja voi parantaa monin tavoin. Yksi niistä on 3D-mallinnus. Elcolinen ja SSAB:n pilottiprojektina vuosien 2020 ja 2021 aikana toteutettu opinnäytetyö kehittää teollisuuden ennakkohuoltoa ja perehdytystä sekä lisää työturvallisuutta 3D-kuvauksen ja web-sovellusten avulla. Pilottiprojekti kertoo Elcolinen edelläkävijyydestä uuden teknologian käytössä. 

Tuoreessa Oulun ammattikorkeakoulun opinnäytetyössä 3D-mallinnusta hyödynnettiin SSAB Raahen terästehtaalla. Tuloksena oli kaksi pilvipalvelupohjaista huoltosovellusta. 3D-mallinnuksella kuvattiin kaksi tehtaan hihnakuljetinta. Kuvauksen pohjalta saatiin aikaan virtuaalitodellisuuden näkymä kuljettimista ja niiden ympäristöstä.

Elcolinen kunnossapidon työnjohtaja Joonas Paakkari lähti kehitystyöhön mielessään selkeä päämäärä.

– Uuden teknologian avulla saan helpotettua omaa työtäni. Tuuraaja tai uusi työntekijä voidaan nyt perehdyttää helposti etänä. Sovellukseen voi jättää kaikenlaisia ohjeita ja kunnossapidon huomioita. Samalla tehdään asiakkaalle konkreettista kehitystyötä, työn ohessa konetekniikan tutkinto-ohjelman suorittanut Paakkari sanoo.

Tärkeintä on turvallisuus

Uuden teknologian tärkeintä antia on turvallisuuden paraneminen. 3D-mallinnuksen avulla tehtyjen sovellusten avulla voidaan perehdyttää työntekijät kohteisiin turvallisesti etänä. VR-lasien avulla työryhmä voi kulkea kohteessa virtuaalisesti ja tutustua alueen mahdollisiin vaaran paikkoihin ennen työn aloitusta.

Samoin kuin perehdyttämisessä, Paakkarin kehittämät sovellukset parantavat turvallisuutta laitteiden ennakkohuollossa, kun kohteeseen päästään tutustumaan etukäteen. Myös huoltoseisokkien suunnittelu helpottuu, kun se voidaan tehdä etänä.

Sovellukseen voi tallentaa huolto-ohjeita, jotka näkyvät virtuaalinäkymän katselijalle. Tämä helpottaa työn kulkua ja nopeuttaa kunnossapidon toteutumista lyhentäen huoltoseisokkien vaatimaa aikaa.

– VR-tilassa pystyy käymään asioita läpi paljon konkreettisemmin kuin valokuvista ja piirroksista. Todelliset mittasuhteet saadaan näkyville ja ymmärrystä tulee aivan eri tavalla, sanoo Paakkarin työn ohjaaja ja Elcolinen liiketoimintajohtaja Teemu Pohto.

– Tässä koeponnistettiin uutta teknologiaa. Työ pitää esitellä laajemmin SSAB:lla ja miettiä jatkotoimenpiteet; halutaanko tätä lanseerata pidemmälle ja miten teknologiaa hyödynnetään kunnossapidossa ja muissa toiminnoissa, Pohto kertoo.

SSAB on käyttänyt 3D-mallinnusta aiemminkin, mutta ainoastaan perehdytyskäyttöön. Nyt hyödyt saadaan käyttöön myös kunnossapidon puolella.

Virtuaalinäkymä.

Käyttökokemuksia on jo kertynyt

Paakkarin kehittämät sovellukset on jo testattu käytännössä. Viime kesänä tuuraajan työnohjaus onnistui etänä VR-sovelluksen avulla, jolloin säästyi kummankin työntekijän aikaa. Kerran yhteistyökumppanin olisi pitänyt tulla Oulusta Raaheen tarkistamaan kunnossapitotyön olosuhteet ja tilan mitat.

– Siihen sanoin, että minulla olisi ohjelma, josta voi katsoa. Yhteistyökumppani pystyi mittaamaan ovet 3D-sovelluksen kautta. Siinä säästyi paljon kustannuksia, ja sovelluksesta tuli heti positiivinen havainto, Paakkari kertoo.

3D-mallinnuksella voidaan siis tutkia tilan mittoja etukäteen. Esimerkiksi suuren säiliön kokoaminen ahtaaseen paikkaan on haastava tehtävä, jota pystytään tarkastelemaan etukäteen 3D-mallinnuksella.

– Näemme mahdolliset pullonkaulat, jotka voimme ratkaista ennen kuin varsinainen työmaa on edes alkanut. Näillä toimilla turvaamme aikataulussa pysymisen ja mahdollisimman lyhyen tuotannon katkon asiakkaalle. Säästämme rahaa ja aikaa niin meiltä kuin asiakkaaltakin, hän tiivistää.

Virtuaalinäkymä kuljettimesta, jossa näkyy myös huolto-ohje kuljettimen perärummun vaihtoon. Koneeseen, tilaan ja ohjeisiin voi tutustua etukäteen, mikä helpottaa kunnossapitoa ja perehdytystä. Ohjeeseen pystytään lisäämään myös puhelimella otettuja kuvia, jotka parantavat työvaiheiden hahmotusta jatkossa.

Järjestelmät murroksessa

3D-pilotointia vastaava projekti on helppo monistaa erilaisissa kohteissa erilaisilla toimialoilla, koska pohja sovelluksen käytölle on jo valmiina. Erityisesti modernisointihankkeissa 3D-kuvantaminen auttaa vanhojen käytäntöjen korvaamisessa uusilla. Paakkari uskoo, että 3D-kuvantamisen hyödyntäminen on tulevaisuudessa yleinen käytäntö.

– Kunnossapitojärjestelmät ja varastojärjestelmät ovat nyt murroksessa. Lisenssit vanhenevat ja niitä päivitetään uusiin. 3D-sovellus voidaan linkittää uusiin kunnossapitosovelluksiin. Tästä on todella paljon hyötyä, kun meidän omat järjestelmät kommunikoivat saumattomasti asiakkaan järjestelmien kanssa. Se helpottaa ja syventää yhteistyötä.

Paakkarin mukaan töissä on tärkeintä turvallisuus. Turvallisuuslukuja mitataan ja yrityksiä valitaan tai ei valita yhteistyökumppaneiksi niiden perusteella. 3D-kuvaus ja web-sovellukset parantavat Elcolinen työympäristöä ja turvallisuusperehdytyksiä.

– Elcoline on saanut tällä uudella palvelulla kaksi kärpästä yhdellä iskulla: helpottamaan merkittävästi suunnittelutyötä teollisuuden vaativissa kohteissa ja luomaan Suomen parasta työturvallisuuskulttuuria. 3D-mallintaminen on tulevaisuutta, jonka avulla voimme tuottaa lisäarvoa asiakkaillemme, hän kiteyttää.

Lisätietoja Elcolinen 3D-mallinnuspalvelusta antaa

Jaakko Juvonen, kehitys- ja hallintojohtaja

jaakko.juvonen@elcoline.fi

+358 40 012 9966

Teksti: Aino Soutsalmi

Kuvat: Joonas Paakkari

Elcoline kiihdyttää kasvuaan ja ostaa Maintpartner AB:n liiketoiminnan Ruotsista

08.06.2022

Elcoline ostaa CapMan Buyoutin hallinnoimien rahastojen omistaman Maintpartner AB:n liiketoiminnan Ruotsista. Elcoline kasvaa kaupan myötä 65 miljoonan euron liikevaihtoluokkaan ja nousee yhdeksi toimialan johtavaksi yritykseksi pohjoismaisessa markkinassa. Elcoline työllistää jatkossa yhteensä 600 ammattilaista teollisuuden kunnossapidossa, projekteissa ja tukipalveluissa.

Kaupan osapuolet ovat allekirjoittaneet sopimuksen Maintpartner AB:n Ruotsin liiketoimintojen myynnistä Elcoline AB:lle.

Kaupan kohteena on pitkäaikaisiin asiakassuhde- ja sopimuskohteisiin keskittyvä asennuspalvelu- ja projektiliiketoiminta. Ostettavan liiketoiminnan juuret ulottuvat aina 1800-luvulle saakka, jolloin nämä toiminnot olivat osa Bofors AB:tä ja sen jälkeen osa Fortum Oyj:tä ja Maintpartner AB:tä. Maantieteellisesti liiketoiminta keskittyy mm. Karlskogan ja Arbogan alueille. Liiketoiminnassa Elcolinelle siirtyy noin 140 henkilöä.

Elcolinelle merkittävä kasvualusta Ruotsissa

”Merkittävä osa nykyisistä suurasiakkaistamme haluaa laajentaa yhteistyötämme nykyisestä Suomessa monipaikkaisesti tapahtuvasta yhteistyöstä myös Ruotsiin. Tämän yrityskaupan avulla pyrimme vastaamaan juuri näihin asiakkaidemme meille viestimiin kasvaviin ja kansainvälisiin palvelutarpeisiin. Teimme vuonna 2021 laajan selvityksen mahdollisista yrityskauppakohteista Pohjoismaisessa teollisuuden kunnossapitomarkkinassa ja kehitimme yrityskauppastrategiaamme tämän mukaisesti. Toteutamme näillä askeleilla määrätietoisesti kasvustrategiaamme.” – Leif Backman, toimitusjohtaja, Elcoline Group

Kasvutarinaan kirjoitettiin jälleen tärkeä luku

”Elcolinen kasvustrategia eteni ison loikan tämän liiketoimintakaupan ansiosta.
Matka 100 miljoonan euron kokoluokkaan ja noin 1000 henkeä työllistäväksi yritykseksi etenee määrätietoisesti, saatuamme neuvottelut päätökseen Maintpartnerin ja CapMan Buyoutin hallinnoimien rahastojen kanssa. Tekemistä toki vielä riittää ja meillä onkin myös muita erittäin hyviä kasvuaihioita sekä Suomessa että Ruotsissa. Tämä yrityskauppa luo meille eriomaisen kasvualustan erityisesti Ruotsin markkinaan.” – Jere Räisänen, hallituksen puheenjohtaja, Elcoline Group

 

Lisätietoja ja haastattelut

Elcoline Group Oy

Leif Backman
Toimitusjohtaja
+358 43 824 3460
leif.backman@elcoline.fi

Jere Räisänen
Hallituksen puheenjohtaja
+358 44 559 9144
jere.raisanen@elcoline.fi

 

Elcoline lyhyesti

Elcoline on suomalainen teollisuuden kunnossapito- ja projektiliiketoimintaan erikoistunut yritys. Sen palvelualueita ovat teollisuuden kunnossapidon ulkoistukset ja palvelusopimukset, mekaaniset asennukset, sähkö-, automaatio- ja instrumentointityöt, putkistojen asennukset ja hitsaukset sekä energialaitosten osien konepajavalmistus. Elcolinen asiakkaat ovat mm. energia-, petrokemian-, metalli-, kaivos-, meri- ja rakennusteollisuuden toimialoilta.

Elcoline on kasvuyritys, jonka visiona on saavuttaa 100 miljoonaan euron liikevaihto, työllistää 1.000 henkeä ja kansainvälistyä pitkälle konseptoidun ja skaalautuvan palvelumallin avulla, vuoteen 2023 mennessä.

 • Perustettu vuonna 2002​
 • Toimintaa ohjaa kasvustrategia, joka keskittyy tuottamaan kokonaispalveluita teollisten asiakkaiden tarpeisiin, esim. kokonais- tai osakunnossapitoulkoistukset​ ja huollon palvelusopimukset
 • Noin 20 paikallistoimipistettä Suomen ja Ruotsin alueella ja toimintaa huoltosopimuskohteissa ympäri maailmaa
 • Elcoline Group työllistää 600 teollisuuden kunnossapitoalan ammattilaista​
 • Liikevaihto 60 – 70 M€ (2021: 41 M€)​
 • 100 %:n suomalainen omistus: henkilöstö, johto, sijoittajat ja perustajat

SSAB Raahen porttirakennuksen ja paloaseman uusiminen on merkittävä investointi tulevaisuuteen

28.04.2022

Viime kesänä valmistunut porttirakennus laajensi Elcolinen ja SSAB Raahen pitkäaikaisen yhteistyön mekaanisesta kunnossapidosta LVIA-yhteistyöhön. Valmis porttirakennus käsittää porttitoimintojen ja henkilökunnan vaatimat tilat, päävalvomon, toimiston ja sosiaalitiloja. Kuva: SSAB

SSAB Raahen terästehtaalle valmistunut porttirakennus ja rakenteilla oleva paloasema ovat merkittäviä investointeja, jotka osaltaan luovat uskoa Suomen terästeollisuuden tulevaisuuteen. Myös yhteistyökumppaneiden, kuten asentajien, suunnittelijoiden ja osatoimittajien, merkitys korostuu tämän kokoluokan isoissa uudiskohteissa. Elcoline Group on SSAB:n pitkäaikainen kunnossapidon kumppani. Yhteistyö on laajentunut näiden projektien myötä myös LVIA-kokonaisuuksiin.

Elcoline tunnetaan SSAB Raahen tehtaalla erityisesti mekaanisen kunnossapidon toimijana, joka tarjoaa palvelut paikallisesti. Elcolinen ja SSAB:n lämpö-, vesi-, ilmanvaihto- ja automaatiojärjestelmiin liittyvä yhteistyö käynnistyi viime kesänä porttirakennusprojektilla, joka osoitti, että Elcolinelta hoituvat myös LVIA-kokonaistoimitukset.

– Halusimme kokeilla, miten yhteistyö Elcolinen kanssa sujuu LVIA-projektien osalta. Päädyimme heihin kuitenkin normaalin tarjousmenettelyn kautta, kertoo SSAB:n Raahen-tehtaan Area House Manager Pekka Länkinen.

Itsenäinen raportointi ja materiaalien hankinta helpottavat tilaajan työtä

Porttirakennus ja paloasema ovat molemmat uudiskohteita, jotka ovat nousseet korvaamaan vanhoja, jo elinkaarensa loppupäässä olevia kiinteistöjä. SSAB:lle nämä ovat merkittäviä investointeja tulevaisuutta varten. Elcolinen palveluihin porttirakennuksen ja nyt rakenteilla olevan paloaseman osalta kuuluvat LVIA-kokonaistoimitukset.

Isot uudiskohteet vaativat yhteistyökumppaneilta erityisesti projektinhallinnan osaamista. Tämän tyyppiset kokonaistoimitukset sopivat Elcolinen kokoiselle kumppanille, jolla on riittävästi kokemusta, ja myös harteita resurssien ja kassankin hallinnan näkökulmasta, mittavan projektin hoitamiseen. Toisaalta ketteryys ja nopeus ovat Elcolinen valtteja, ja materiaalienhankinnassa korostuu toiminnan sujuvuus. Kaikki Elcolinen työntekijät Raahessa ovat paikallisia. Tarvittaessa Elcoline pystyy kasvattamaan ripeästi kapasiteettiaan muilla paikkakunnilla toimivista yksiköistään.

– Kun olen käynyt paikan päällä työmaalla, olen saanut keskittyä omiin hommiini ja Elcoline on hoitanut kaiken muun, Länkinen sanoo.

Elcolinen itsenäinen raportointi ja asiakaspalvelu saavat niin ikään kiitosta. Tilaajan työtä helpottaa, kun useita palveluita saa samasta paikasta. Esimerkiksi kaikki LVIA-materiaalit paloaseman tekoon tulevat Elcolinelta.

– Puhelimeen on vastattu aina kun soittaa tai ainakin on soitettu saman päivän aikana takaisin. Elcoline on pitänyt hyvin kiinni sovituista aikatauluista. Mikään projekti ei ole viivästynyt LVIA-puolen töiden takia, Länkinen sanoo.

Asentamista ammattitaidolla

Länkinen ei ole löytänyt huomautettavaa myöskään asentajien tekemästä työstä. Porttirakennuksen käyttöönoton jälkeen tuli esille toive kahvinkeitinlinjasta.

– Portin väeltä tuli palautetta, että asentaja teki hommansa hyvin. Siinä ei kauaa nokka tuhissut. Ammattitaitoista porukkaa, hän tiivistää.

Vankka kokemus LVIA-kokonaistoimituksista

Elcolinella on SSAB:n kanssa jo yli parinkymmenen vuoden ajalta laajaa yhteistyötä kunnossapitoon ja projekteihin liittyen. Yhtiöllä on vankka kokemus myös LVIA-kokonaistoimituksista vuodesta 2017. Tähän asti mittavin projekti käsitti 6 000 neliön koulurakennuksen LVIA-työt. Elcolinen lisäksi tarjoama elinkaaripalvelu, johon sisältyy esimerkiksi etävalvonta, soveltuu niin rakennuskiinteistöihin kuin teollisuudenkin talotekniikkaan.

SSAB:n Raahen-tehtaan porttirakennus on ensimmäinen käyntikortti, jonka kautta kaikki liikenne tehtaalle kulkee – jossa on vastaanotto, josta haetaan kulkuluvat, jonne tavarankuljettajat ja vieraat menevät identifioitumaan. Rakennus käsittää porttitoimintojen ja henkilökunnan vaatimat tilat, päävalvomon, toimiston ja sosiaalitiloja. Rakenteilla on lisäksi uusi noin 1150 neliömetrin kokoinen paloasema, jonka on tarkoitus valmistua loppukesällä 2022. 

Porttirakennuksen jälkihoitoon kuuluvat huoltotarkastukset kahdesti vuodessa. Ne sisältyvät urakkasopimukseen. Velvoitteiden suorittaminen sujuu kätevästi Elcolinen paikallisin voimin.

 

Aino Soutsalmi, Päivi Tervonen

Kuva: SSAB Raahe

Elcoline sai historiansa suurimman tilauksen Turussa valmistettaviin jättiristeilijöihin liittyen

26.04.2022

Meyer Turun telakalla rakennettaviin jättiristeilijöihin liittyvä sopimus täydentää Elcolinen tilauskirjoja aina vuoteen 2026 asti. Kuva: Elcoline

Tiedote

Suomalainen teollisuuden urakointi- ja kunnossapitoalan konserni Elcoline Group on saanut meriteollisuuden yksikölleen historiansa suurimman tilauksen. Meyer Turun telakalla rakennettaviin jättiristeilijöihin liittyvä sopimus täydentää Elcolinen tilauskirjoja vuoteen 2026 asti.

Kaupan seurauksena Elcoline rekrytoi uutta työvoimaa ja vahvistaa entisestään Elcolinen Länsi-Suomen ja meriteollisuuden yksikköä. Työllistävä vaikutus on yli 150 000 työtuntia. Kauppasummaa kokonaisuudessaan yhtiöt eivät julkista.

”Tämä on tärkeä askel kasvustrategiamme toteutuksessa. Aiomme luoda Suomen teollisuuteen uusia työpaikkoja ja varmistaa teollisuuden kasvua ja toimitusvarmuutta Suomessa. Kauppa on merkittävä osoitus luottamuksesta osaamiseemme, joka on kertynyt vuosikymmenten yhteistyössä Meyer Turun kanssa”, Elcolinen toimitusjohtaja Leif Backman sanoo.

Sopimus telakkayhtiö Meyer Turun kanssa sisältää muun muassa risteilijöiden teknisten tilojen sähköistys- ja käyttöönottotyöt. Kauppa vahvistaa merkittävästi Elcolinen tulevien vuosien tilauskantaa. Ensimmäisen risteilijän työt alkavat kesällä 2022.

”Suomi on edelleen yksi risteilyalusten rakentamisen kärkimaista ja ala on koronan aiheuttamasta notkahduksesta huolimatta hyvässä vedossa. Meiltä löytyy vaativimpiinkin laivanrakennusprojekteihin vahva verkosto ja tarvittavaa erityisosaamista”, Elcoline Marine -yksikön johtaja Markku Salonen iloitsee.

Lisätietoa:

Leif Backman
toimitusjohtaja

Elcoline Group
leif.backman@elcoline.fi

+358 43 8243460

 

Elcoline lyhyesti:

Elcoline Group on suomalainen urakointi- ja kunnossapitoalan konserni ja teollisuuden kumppani. Sen palvelualueita ovat teollisuuden kunnossapito, vaativien kohteiden mekaaniset asennukset, sähkö-, automaatio- ja instrumentointityöt, putkistojen asennukset ja hitsaukset sekä energialaitosten osien konepajavalmistus. Elcolinen asiakkaat ovat energia-, petrokemian-, öljynjalostus-, metalli-, kaivos-, meri- ja rakennusteollisuuden toimialoilta.

 • Perustettu vuonna 2002, 100-prosenttisesti suomalainen omistus
 • Elcoline on kasvanut vuosittain keskimäärin 48 % aikavälillä 2013–2021
 • Liikevaihtoennuste 2022: n. 50 M€
 • Elcoline Group työllistää yli 420 teollisuuden osaajaa
 • Toimintaa ohjaa kasvustrategia, joka keskittyy tuottamaan kokonaispalveluita teollisten asiakkaiden tarpeisiin, esimerkiksi koko- tai osakunnossapidon ulkoistukset
 • 8 toimipistettä ympäri Suomea sekä globaalia huoltosopimustoimintaa
 • Konsernin liiketoiminta jakaantuu viiteen operatiiviseen tytäryhtiöön: Elcoline Plant Service Oy, Elcoline Construction Oy, Elcoline Piping Oy, SVS Supervise Service Oy ja Elcoline Oy.