Mies, jonka asenne on ”Kyllä onnistuu!”

30.03.2021

Oulun palvelutiimin ja kemianteollisuuden osaamiskeskuksen vetäjänä toimii aluepäällikkö Petri Salakari.

Hän on koulutukseltaan konetekniikan diplomi insinööri, valmistunut Oulun Yliopistosta vuonna 2012.

Mukaansatempaavaa työtä tasapainottavat elämän tärkeimmät asiat ovat perhe, jääkiekko, hevoset ja juuri nyt kodinrakennusprojekti.

Tätä haastattelua tehdessä oli erityisen liukasta, mutta yksihevosvoimainen neliveto vie hevosmiestä eteenpäin. Petri on käynyt hevosenkengityskurssin, joten sepäntyötkin sujuvat ja hevostilalla ollaan sillä sektorilla omavaraisia.

 

”Meillä on kemianteollisuuden kunnossapidossa sekä muitakin teollisuudenaloja palvelevan nopean toiminnan erikoistiimissä Oulussa tällä hetkellä 43 ihmistä hommissa.”

 

Tyypillinen työviikko

”Suurin osa ajasta menee asiakkaiden kanssa. Tapaan esimerkiksi kunnossapitopäällikköä ja tehtaanjohtoa, jonka lisäksi työhön liittyy uusien asiakkaiden kartoittamista ja myyntiä. Noin 60 % ajasta menee asiakastyössä ja 40 % oman organisaation HR-asioiden ja muun johtamisen parissa.

Joihinkin työviikkoihin mahtuu erikoisuuksia projektien osalta ja pyrin niissäkin olemaan mukana aina mahdollisuuksien mukaan. Joskus siihen riittää pelkkä siunauksen antaminen, että projekti voidaan esitellä liiketoimintajohtajalle ja aloittaa tarjouslaskenta.

Lasteni mielestä käyn töissä palavereissa ja he ovat ihmetelleet, miksi en tee mieluummin töitä niillä kaikilla isoilla ja hienoilla koneilla ja nostureilla.”

Työn ero aikaisempiin organisaatioihin

”Olen tullut Elcolinelle yrityskauppojen myötä ja merkittävimpänä erona koen mahdollisuuden vaikuttaa. Sekä oma että asiakkaan ääni kantautuu paremmin, kun välikäsiä on vähemmän.”

Laakeritien nopean toiminnan yksikkö

”Meidän Laakeritien nopean toiminnan yksikköä vetää erittäin osaava Samuli Pietarila, jolla on yksikössä hyvinkin vapaat kädet. Roolini on suurimmaksi osaksi tukea Samulia. Myimme juuri yhdessä kuukauden pituisen keikan, joka on poikkeuksellisen pitkä tällaisessa liikkuvassa työssä.”

 

Elcoline palkkaa lisää kunnossapidon ammattilaisia Ouluun 43 ihmisen organisaatioon.

 

Uusi merkittävä kunnossapitosopimus

”Olemme juuri voittaneet merkittävän kunnossapitosopimuksen ja kasvumme näyttää kiihtyvän, joten tulemme palkkaaman jo tämän vuoden puolella lukuisia uusia ammattilaisia.” Kemianteollisuuden merkittävät kokonaisulkoistussopimukset ovat kasvamassa ja saamassa jatkoa. Palaamme toivottavasi näihin iloisiin uutisiin kesään mennessä”, lupaa Petri.

”Tarjoamme kattavien etujen lisäksi hyvän tiimihengen ja joustavia työmahdollisuuksia Oulussa, Pohjois-Suomessa.

Palkkaamme projektiosaajia mekaaniselle puolelle asennuksiin ja muita tehtäviä avautuu vielä tänä vuonna.

Tarjoamme tehtäväkiertoa ja projektityötä muihin Elcoline-yksiköihin. Näin saamme monistettua Elcoline-kulttuuria läpi koko kentän. Kaikkien tiimien kanssa jaamme samat periaatteet: luotettavuus, joustavuus ja tarkkuus, joista syntyy asiakkaallemme erinomainen tehokkuus ja turvallisuus.”

Elcolinen Caverion-yrityskauppa toi Ouluun kemianteollisuuden osaamiskeskuksen

26.03.2021

Elcoline keskitti kemianteollisuuden kunnossapidon erikoisosaamisen Ouluun ja palkkaa lisää työntekijöitä, joilla on kunnossapito-osaamista.

Caverion-yrityskauppa toi Ouluun Elcoline Groupille kemianteollisuuden kunnossapidon osaamiskeskuksen, vahvaa turvallisuusosaamista ja laajensi valtakunnallisen palvelurakenteen kattamaan raskaan teollisuuden tarpeet.

Oulu on merkittävä teollisuuden keskus Pohjois-Suomelle. Elcolinen Oulun palveluiden ja vaikutusalue ulottuu myös kaivos- ja teollisuusalueille pohjoisessa Suomessa sekä Ruotsissa yhdessä Elcolinen Raahen metalli- ja kaivosteollisuuden nykyisten kunnossapitopalveluiden kanssa.

Kunnossapitoulkoistusten lisäksi Elcoline on vahvimmillaan vaativien suurprojektien ja seisokkien toteuttamisessa, joissa turvallisuusosaamisella on suuri merkitys.

Oulu Nuottasaari, Elcoline-osaamiskeskus, ilmakuva

Iso osa suomalaisesta kemianteollisuudesta on keskittynyt metsäteollisuuden ympäristöön, niin Oulussakin. Kuvassa Nuottasaaren alue, jossa Elcolinen uusi kemianteollisuuden osaamiskeskus toimii.

Nuottasaaren teollisuuskeskittymässä olemme asiakasyritysten kanssa samalla puolella tehdasalueen porttia.

”Toimimme täällä Nuottasaaressa lähellä asiakkaita, tai kirjaimellisemmin asiakkaan sisällä – osana asiakkaan kunnossapidon ja tuotannon organisaatiota.” toteaa yksikön päällikkö Petri Salakari.

Yrityskauppa avasi Elcolinelle Oulun portit kasvumahdollisuuksille

Teemu Pohto, liiketoimintajohtaja Elcoline Plant Service Oy, Raahe:

”Saimme merkittävän kasvuloikan ja vahvistuksen Pohjois-Suomen palveluihimme, kun saimme ostaa Caverionilta KKV:n päätöksellä myyntiin tulleen liiketoiminnan. Meille uutena kokonaisuutena saimme vahvasti resursoidun ja osaavan kemianteollisuuden palvelukeskuksen sekä merkittäviä kemianteollisuuden kunnossapidon kokonaisulkoistussopimuksia ja asiakkaita.

Kaupassa saimme Ouluun myös muutakin alueen teollisuutta palvelevan nopean toiminnan asennustiimin. Meille tämä on ollut kuin suuri lahja kasvumahdollisuuksien, turvallisuusosaamisen ja merkittävien asiakkuuksien takia.

Oulun kemianteollisuuden kunnossapito- ja turvallisuusosaamista lähdetään viemään muualle Suomeen sekä Ruotsiin.”

Uusi Oulun kemianteollisuuden osaamiskeskus toi Elcolinelle lisää turvallisuusosaamista

”Kemianteollisuuden turvallisuusvaatimukset, -kulttuuri ja osaaminen ovat korkealla tasolla Elcoline-osaamiskeskuksessa Oulussa” jatkaa Teemu Pohto.

Teemu Pohto, liiketoimintajohtaja, Elcoline Plant Service, Raahe

”Turvallisuusasenne ja tiimityötaidot nousevat meillä ammattitaidon rinnalle tärkeimmiksi työntekijän ominaisuuksiksi.”

”Vertaamme eri teollisuudenalojen erityispiirteitä sekä toimintamalleja. Jaamme Elcolinessa parhaita turvallisuuskäytäntöjä, joita eri toimialoilla ja asiakasyrityksissä käytetään. Jatkuvan turvallisuustyön ja vaativien kunnossapidon tuotantoprosessien kokonaisulkoistukset edellyttävät pitkäjänteistä yhteistyötä asiakasyrityksen ja kunnossapitokumppanin kanssa.

Elcoline-luottotiimeissä on korkea vaatimustaso, sillä turvallisuus tulee aina ensin. Siksi olen todella iloinen, että saimme Oulun huippuporukan Elcolineen,” riemuitsee liiketoimintajohtaja Teemu Pohto, jonka yksikköön Oulun uusi liiketoiminta yhdistyi.

Haemme johtajaa kunnossapidon palveluliiketoimintaan

08.03.2021

Elcoline on suomalainen kasvuyritys, jonka ydinliiketoimintaa on teollisuuden kunnossapidon ulkoistukset. Asiakkaina on energia-, petrokemian-, öljynjalostus-, metalli-, kaivos-, meri- ja rakennusteollisuuden johtavia, globaaleja toimijoita. Liiketoiminta jakaantuu Palvelut -liiketoimintaan ja Projektit -liiketoimintaan. Noin 80 % toiminnasta on Suomessa ja 20 % rakentuu globaalisti- tai Pohjoismaiden alueella toteutettavista huoltosopimustöistä. Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 500 ammattilaista ja liikevaihto on noin 50 M€.

Kasvua vauhdittamaan etsimme kokenutta

Kunnossapitopalveluliiketoiminnan johtajaa

kehittämään ja johtamaan Palvelut-liiketoimintaa ja vastaamaan noin 30 M€ liikevaihdosta.

Tunnet ulkoistetun kunnossapidon lainalaisuudet ja sopimustekniset asiat. Ymmärrät ulkoistetun kunnossapidon vaikutukset liiketoimintaan, kannattavuuteen ja kassavirtaan. Osaat tältä pohjalta johtaa ja kehittää pitkäaikaisia kumppanuussuhteita. Olet konsernin johtoryhmässä ja raportoit toimitusjohtajalle. Tehtävä on organisaatiossa uusi.

Vastaat tiimisi kanssa ulkoistussopimuksista ja kumppanuusasiakkuuksista. Kehität palvelukonsepteja, konsernin palveluiden ristiin myyntiä ja lisämyyntiä asiakkaalle. Parannat palveluliiketoiminnan tehokkuutta kehittämällä prosesseja, suunnittelua ja asiakastyytyväisyyttä.

Sinulla on vähintään 10 vuoden kokemus teollisuuden kunnossapitoliiketoiminnan johtamisesta sekä kykyä johtaa asiakkuuksia. Alan tuntemuksen myötä ymmärrät asiakkaan tarpeet ja osaat tarjota heille parhaat palveluratkaisut. Olet taitava neuvottelija ja hallitset myyntiprosessin uusasiakashankinnasta myynnin jälkihoitoon. Olet organisointikykyinen, joustava ja kykenet toimimaan tehokkaasti jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä ja kehittyvässä organisaatiossa.

Odotamme sinulta vahvaa aiempaa kokemusta (> 10 vuotta) vastaavantyyppisestä tehtävästä, mieluiten keskisuuresta teollisuusyrityksestä sekä aiempaa johtoryhmäkokemusta ja esimieskokemusta.

Toimipaikkasi voi olla Helsinki, Kouvola, Turku, Varkaus, Oulu tai Raahe. Työssäsi sinulla on laajasti käytettävissä etätyöskentelymahdollisuudet. Elcoline on monipaikkatyön kehittämisen edelläkävijäyritys teollisuuden toimialalla.

Lisätietoja tehtävästä antaa JFP senior konsultti Anu Mankki, 040-7709964, 11.3.2021 klo 9.00 – 11.00 sekä 12.3.2021 klo 9.00 – 11.00. Voit myös jättää soittopyynnön. Lähetäthän hakemukseksi sähköpostilla viimeistään 15.3.2021 osoitteeseen jfp@jfp.fi

Lämmin talviuutinen – Elcoline ja Riihimäen Kaukolämpö sopivat 9 aluelämpökeskuksen kunnossapidosta ja käyttöpalveluista

15.02.2021

Elcoline sai hoitaakseen 1.2.2021 Riihimäen Kaukolämpö Oy:n kaukolämmön tuotanto- ja jakelulaitteet kokonaisuudessaan vastaten kaukolämmön paikallisesta jakelusta, tarvittavasta vara- ja huippuajan lämmöntuotannosta sekä asiakaspalvelusta.

Kaukolämmön tuotantolaitteisiin kuuluu yhteensä 9 vara- ja huippulämpökeskusta, pumppaamot sekä etäkäyttöjärjestelmä.

 

Antti Eskola, Riihimäen Kaukolämpö Oy:n toimitusjohtaja:

Elcoline oli kokonaistaloudellisesti sekä osaamiseltaan paras vaihtoehto.

”Elcolinen valinta kilpailutuksen kautta perustui teknistaloudelliseen kokonaisuuteen. Valintakriteereissämme painottui vahvasti tekninen osaaminen sekä meille oikeiden osaajien nimeäminen ja vahvat referenssit. Elcoline- tiimissä on mukana osaajia, joilla on jo kokemusta Riihimäen Kaukolämmöstä. Koska meidän tulee olla kilpailukykyisiä ja palvelumme pitää olla aina laadukasta, valitsemme kumppanimme tiukalla seulalla. Kumppanuus on pitkäkestoinen, joten yhteistä kehitystyötä päästään tekemään pitkäjänteisesti.”

Luotamme valitsemiimme kumppaneihin, sillä he vastaavat asiakkaillemme palvelun ja toiminnan laadusta.

”Yrityksemme oma rakenne on mahdollisimman kevyt ja toiminta perustuu luotettaviin ja korkeatasoisiin kumppanuuksiin, jotka vastaat toiminnan jatkuvuudesta ja palvelun laadusta. Luotamme kumppanien hoitoon ison osan asiakkaillemme näkyvää palvelua, joten meidän pitää voida luottaa valitsemiimme palveluntarjoajiin. Valitsemme siis meille parhaat erikoisosaajat jokaiseen tehtävään, jotta voimme tarjota Suomen parasta kaukolämpöä läheisille asiakkaillemme.”

”Kun katson ikkunasta pyryttävää myrskytuulta ja lämpömittari on syvällä pakkasasteikolla, koen vahvasti, että turvallisuus ja luotettavuus ovat kaukolämpöbisneksen ydin. Uskon, että tässä kävi hyvin sekä Elcolinelle, meille että Riihimäen Kaukolämmön asiakkaille.” Lämmönjakelun varmuus ja hyvä asiakaspalvelu ovat toimintamme ydin.”

Riihimäen Kaukolämpö Oy:n toimitusjohtaja Antti Eskola

Antti Eskola, toimitusjohtaja

Riihimäen Kaukolämpö Oy

 

Mika Tapaninaho, liiketoimintajohtaja, Elcoline Power:

Elcolinelle kaikkien energiamuotojen voima- ja lämpölaitokset ovat fokusalueita ja osaamisemme ydintä. Yksikkömme Elcoline Power hakee kasvua erikoistumalla energiateollisuuden kumppaniksi.

Elcoline toimii usean Suomen huoltovarmuuden kannalta tärkeän energiayhtiön kumppanina, joten tulemme panostamaan, että lämmöntuotanto ja jakelu Riihimäellä toimivat jatkossakin luotettavasti vuoden jokaisena päivänä helteessä tai paukkupakkasilla.

 

Tietoa yrityksistä

Riihimäen Kaukolämpö

Riihimäen Kaukolämpö Oy on perustettu vuonna 1978. Yhtiön omistavat Riihimäen kaupunki ja Suomi Heat Holdings Oy (Aberdeen Standard Investments). Yhtiö toimii Riihimäen talousalueella toimittaen asiakkailleen kaukolämpöä. Vuoden 2019 lopussa kaukolämpöasiakkaita oli 740. Varmat, laadukkaat ja kilpailukykyiset energiantoimitukset takaavat asiakkaiden tyytyväisyyden.

Kaukolämmön perusenergian hankinta perustuu ensisijaisesti paikkakunnalla toimivien yritysten kanssa tehtyihin pitkäaikaisiin sopimuksiin. Hankintaa tuetaan omalla vara- ja huipputuotannolla. Yli puolet Riihimäen asukkaista asuu kaukolämmitetyissä rakennuksissa.

Kaukolämmityksen lisääntymisellä on ollut erittäin positiivinen vaikutus Riihimäen ilmanlaatuun.

Elcoline Group

Elcoline työllistää noin 450 työntekijää ja sen liikevaihtotavoite vuodelle 2021 on 50 miljoonaa euroa.

Elcoline Power on erikoistunut energiatuotantoon ja -jakeluun sekä teollisuuden kunnossapitopalveluihin ja vaativien projektien toteuttamiseen.

Elcoline on 100-prosenttisesti suomalaisessa omistuksessa. Omistajina ovat perustajat, johto sekä joukko suomalaisia yksityissijoittaja.

Sanat ennen numeroita – Tervetuloa CFO Michael Berman

20.01.2021

Elcoline sai vahvan osaajan talousjohtajaksi. Michael Berman on kokenut taloushallinnon ammattilainen ja koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Liverpoolissa vuonna 1970 syntynyt Michael toimii Elcolinen Helsingin toimipisteeltä käsin.

Michael Berman:

Olen vastikään liittynyt Elcoline-perheeseen, tukemaan konsernin kasvumatkaa kohti tulevaisuutta. Tätä ennen vastasin Nord Stream 2- maakaasuputken pinnoitusprojektin taloushallinnosta Kotkassa.

Olen noin 20 vuoden aikana toiminut lukuisissa taloushallinnon tehtävissä: pörssiyhtiöissä, kasvuyrityksissä sekä projekteissa. Vuosien saatossa minulle on muodostunut osallistuva tapa toimia, joka tarkoittaa organisaation tarkastelua operatiivisten toimintojen kautta sekä avointa kommunikointia.

Numeroita ennen tulee aina sanat, joihin luvut perustuvat.

Taloushallinnon pitää tietää ennen numeroita, miten ne ovat syntyneet ja miksi yrityksen tunnusluvut osoittavat positiivista tai negatiivista kehitystä. Peruskysymys on aina – ovatko luvut luotettavia ja miten niitä voi tulkita liiketoiminnan johtamiseksi ja miten niihin voi vaikuttaa. Vasta kun liiketoimintatieto on jalostettu ymmärrettäväksi eri sidosryhmille, voidaan tehdä tarkempia liiketoimintapäätöksiä. Erityisesti silloin sanat tulevat ennen numeroita.

Uskon, että taloushallinto on aidosti tukifunktio, joka tuo organisaatiolle läpinäkyvyyden kautta lisäarvoa.

Talousjohtaja voi palvella sisäisesti monella eri tavalla ja tasolla. Itse pidän liiketoimintaan pureutumista työni yhtenä tärkeimpänä osana. Operatiivisen johdon, erityisesti toimitusjohtajan sekä hallituksen työn tukeminen on tärkeä osa toimenkuvaani.

Nyt kun olen ollut mukana ensimmäiset kuukaudet Elcoline Groupissa, voin todeta tulleeni oikeaan firmaan. Kasvuyhtiössä taloushallinto on jatkuvassa kehitysvaiheessa. Kun konsernin koko kasvaa, pitää taloushallintoa ja kaikkia muitakin toimintoja sekä rakenteita yksinkertaistaa ja yhdenmukaistaa. Taloushallinto on tässä yhdistävä voima ja soihdunkantaja.

Asiakkuuksien kehittämisessäkin näen, että CFO:lla on paljon annettavaa. Jalostamani asiakas-, liiketoimintakohtainen ja group-tasoinen tieto on avannut uusia yllättäviäkin näkökulmia avainhenkilöitämme, joiden kanssa olemme dataa analysoineet aikaisempaa syvällisemmin.

Business Intelligence – tiedolla johtaminen on työminäni intohimo. Uudessa työssäni olen vasta päässyt alkuun BI-mallien ja dynaamisen raportoinnin kehittämisessä. Odotan innolla näiden visioiden toteuttamista vuonna 2021.

Hienoa päästä mukaan kasvufirman dynaamiseen tiimiin ja tutustumaan sekä omaan porukkaan että jatkossa myös asiakkaisiimme ja kumppaneihimme.

PS You’ll Never Walk Alone

Kun kohtaamme, ja jos keskustelu kääntyy jalkapalloon, haluan tässä ennakkoon varoittaa, että syntymäkaupunkini joukkue Liverpool on intohimoni. Need I say more?

Michael toimii Helsingin toimistostamme, Opus Business Park 3:sta käsin.