17.10.2018

St1

”Elcoline tarjosi uskottavasti ja kustannustehokkaasti sekä sähköisen että mekaanisen kunnossapidon”

 Elcolinen ja St1:n huhtikuussa 2017 alkaneeseen yhteistyöhön sisältyy St1:n Kajaanin tehtaan mekaaninen sekä sähköinen kunnossapito, sekä yksittäisiä projekteja, kuten laiteasennuksia. Lisäksi sopimukseen kuuluu jatkuva ympärivuotinen päivystys, joka lisää tehtaan toimintavarmuutta. St1:n kunnossapitoinsinööri Henry Laitinen kertoo, että yhteisökumppanin valintaan vaikutti se, että Elcoline oli St1:lle jo jossain määrin tuttu aiemmista projekteista.

– Elcoline oli yksi harvoista palveluntarjoajista, joka pystyi uskottavasti ja kustannustehokkaasti tarjoamaan sekä sähköisen että mekaanisen kunnossapidon. Meillä on St1:llä oma kunnossapitojärjestelmä, mutta kannattavuuden vuoksi päädyimme ulkoistamaan työvoiman. Tehtaallamme toimii kunnossapidosta vastaavia päämestareita, jotka työskentelevät yhteistyössä palveluntarjoajan kanssa, Laitinen kuvailee.

Yhteinen kehittäminen on elintärkeää

Kajaanin tehtaan tuotanto on vielä alkutaipaleella, joten yhteistä kehittämistä tarvitaan. Joitain haasteita on ollut, mutta Laitisen mielestä kokonaiskuva yhteistyöstä on positiivinen. Haasteita pyritään ratkomaan yhteisissä palavereissa, joissa on paikalla molempien yritysten mekaanisen puolen ja sähköpuolen vetäjät, St1:n päämestarit ja Elcolinen asiakkuusvastaava.

– Kunnossapidon kehittäminen ja haasteista oppiminen on meille elintärkeää. Meille on mahdollisesti tulossa alueelle isompia tehtaita, joissa kohtaamme varmasti samanlaisia tilanteita. Emme halua siinä vaiheessa kehittää kaikkea tyhjästä, Laitinen kertoo.

Henry Laitinen, Kunnossapitoinsinööri 
St1