Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon saanut Elcoline Group tähtää teollisuuden kunnossapidon ykköseksi

22.10.2018
Yleinen

Teollisuuden kunnossapitopalveluja tarjoavalle Elcoline Groupille on myönnetty Suomen Yrittäjien valtakunnallinen yrittäjäpalkinto. Elcoline on kasvanut viime vuodet määrätietoisen kasvustrategiansa tuloksena. Yhtiö työllistää nyt jo lähes 200 ammattilaista ympäri maailman olevissa asiakaskohteissaan. Kasvunnälkä ei ole sammumassa: Elcoline julkistaa syksyn aikana uuden strategiansa, jossa tavoitteeksi on asetettu viisinkertaistaa nykyinen liikevaihto seuraavan viiden vuoden aikana 100 miljoonaan euroon.  

Kahden suomalaisen nuoren, Jere Räisäsen ja Jouko Juvosen vuonna 2002 perustama yritys on kasvanut viiden viimeisen vuoden aikana orgaanisesti ja useiden yrityskauppojen myötä liikevaihdoltaan 20 miljoonaan euroon.  Myös henkilöstön määrä on kasvanut yli sadalla muutaman viime vuoden aikana. Tahti ei tule hidastumaan tulevinakaan vuosina, vaan seuraavina etappeina ovat uudet yrityskaupat ja 100 miljoonan liikevaihto.

Yrittäjähenki palaa Räisäsessä ja Juvosessa edelleen vahvana ja valtakunnallinen yrittäjäpalkinto onkin heille merkittävä tunnustus, joka vetää mielen nöyräksi. Saman tunnustuksen ovat aiemmin saaneet muun muassa Ponsse, Genelec, Harvia ja Marimekko, joten porukka on kova.

Suurin kiitos tästä kuuluu meidän sitoutuneelle avaintiimillemme ja kaikille etulinjan elcolinelaisille, jotka viime kädessä vastaavat siitä, että asiakkaamme – jotka mahdollistavat kaiken tekemisen – pysyvät tyytyväisinä, Räisänen kiittää.

Osaava ja sitoutunut henkilöstö arvossaan

Räisänen ja Juvonen olivat parikymppisiä keltanokkia perustaessaan Elcolinen sähköalan yritykseksi. Yrittäjyys tuntui molemmista luontevalta. Nyt, 16 vuoden jälkeen yritys on kasvanut isompaan kokoluokkaan ja toiminta laajentunut kattamaan koko teollisuuden kunnossapitopalvelujen kentän sähkö- ja automaatiopalveluista mekaanisiin- ja laiteasennuksiin, luokkahitsauksiin ja lvi-töihin. Palveluihin kuuluvat myös muun muassa IoT-laitteiden huollot ja asennukset. Asiakkaita ovat muun muassa ydinvoimalat, öljynjalostamot, metsä-, meri-, metalli- ja kemianteollisuus sekä kaivokset.

Tie ei ole aina ollut silkoinen, vaan matkan varrelle on mahtunut myös pettymyksiä ja vaikeita aikoja, jolloin koko yrityksen kohtalo on ollut vaakalaudalla. 2013 suurin asiakas lähti aiemman avainhenkilön mukana alta ja yritys tippui hetkeksi tyhjän päälle. Rohkeilla ratkaisuilla ja sitkeydellä kuopista on kuitenkin noustu entistä vahvempina.

– Jälkeen päin ajateltuna vastoinkäymiset olivat parasta mitä meille on tapahtunut. Se pakotti uudistumaan. Sen jälkeen mm. koko avaintiimi sitoutettiin osakkuudella, aloitettiin hallitustyöskentely, panostettiin asiakaskunnan hajauttamiseen ja muutettiin liiketoiminta pääpainoltaan projekti-bisneksestä sopimusluonteiseksi liiketoiminnaksi.

Teollisuuden parhaaksi kunnossapitokumppaniksi

Elcoline Group hakee vahvaa jalansijaa teollisuuden kunnossapitokumppanina. Menestyksen avaimina Elcolinella pidetään kokonaisvaltaista palveluvalikoimaa, asiakas- ja henkilöstötyytyväisyyteen panostamista sekä uusien innovatiivisten toimintatapojen ja digitaalisten ratkaisujen tehokasta hyödyntämistä. Yritys haluaa erottua massasta värikkäällä ilmeellä ja innostuneella tekemisen meiningillä.

– Toimintaamme ohjaa jatkossakin sama johtoajatus: haluamme tuottaa erinomaisia teknisiä urakointi- ja kunnossapitopalveluita teollisille asiakkaillemme. Haluamme myös luoda yhdessä yrityksen, jossa on tyytyväisimmät työntekijät ja tyytyväisimmät asiakkaat. Yrityksen, johon halutaan tulla töihin ja johon halutaan sitoutua. Sellaisen, jossa jokainen voi kehittyä polullaan aina seuraavalle tasolle ja saa siihen kannustuksen ja tuen, Räisänen summaa.

Kuva: Esa Siltaloppi

Lisätiedot:

Jere Räisänen
Hallituksen puheenjohtaja
Puh. +358 44 5599 144
jere.raisanen@elcoline.fi
www.elcoline.fi

 

Elcoline Group on vuonna 2002 perustettu teollisuuden urakointi- ja kunnossapitoalan yritys, joka tuottaa muun muassa sähkö- ja automaatioasennuksia, LVI-asennuksia, instrumentointia, paineenalaisten putkistojen hitsauksia, mekaanisia asennuksia, sekä edellä mainittujen alojen suunnittelu- ja asiantuntijapalveluita. Konsernin liiketoiminta jakaantuu neljään operatiiviseen tytäryhtiöön: Elcoline Plant Service Oy, Elcoline Construction Oy, Elcoline Piping Oy ja Elcoline Oy. Asiakkaitamme ovat kansainväliset teollisuusyritykset muun muassa kaivos-, kemian- / petrokemian-, pulp and paper-, energian tuotannon-, meri-, metalli- ja rakennusteollisuuden toimialoilla. Työllistämme noin 200 ammattilaista sopimuskohteissa ympäri maailman. Vuonna 2018 liikevaihtomme tulee olemaan noin 20M€.