Uratarina – Elcoline Plant Service Oy, Teemu Pohto

29.03.2018
Yleinen

”Parasta työssäni on se, että kaikilla on yhteinen missio”

Olen työskennellyt periaatteessa koko elämäni samassa firmassa. Aloitin 15-vuotiaana varastohommat silloisella Pointo Oy:lla, jossa isäni oli hitsaajana. Pian lähdinkin isäni työpariksi reissuhommiin joulu- ja juhannusseisokkien ajaksi. Kun menin lukioon ja lukion jälkeen aloitin tietotekniikkainsinöörin opinnot, kulkivat keikkahommat koko ajan siinä rinnalla. Toimin muun muassa nosturikuskina, levyseppänä ja nuorempana asentajana. Tänä aikana ranskalainen pörssiyhtiö Alstom osti Pointon liiketoiminnan.

Ehdin tehdä IT-alan hommia vain puolisen vuotta, kun eräs Alstomin projektipäällikkö soitti ja tarjosi projekti-insinöörin paikkaa. Otin paikan vastaan ja siitä asti olen ollut vakituisena työntekijänä samassa firmassa. Toimin ensin projekti-insinöörinä kaksi vuotta, jonka jälkeen siirryin työnjohtajaksi ja sen jälkeen site manageriksi ja asiakaspäälliköksi. Kouluttauduin myös työn ohella kone- ja tuotantotekniikan insinööriksi. Vuonna 2015 GE Power Service Oy osti Alstomin ja 2016 Elcoline Plant Service osti GE:n. Sain viimeisimmän kaupan myötä lisää vastuuta yrityksessä, kuten myynti- ja kustannusseurantaa sekä ylemmän johdon tehtäviä.

Tavoitteena oppia mahdollisimman paljon tästä hetkestä

Vuodesta 2017 olen ollut Elcoline Plant Service Oy:n tulosyksikön päällikkönä ja vastannut yrityksen koko Suomen mekaanisen puolen liiketoiminnoista. Toimenkuvani on laaja, ja siihen kuuluu muun muassa myyntiä ja sopimusten tekoa, urakoiden suunnittelua, sekä resursointia. Organisaatiomme on kompakti ja tehokas. Teemme yhteistyötä Elcoline Groupin sisällä, ja saan toimitusjohtajalta ja hallituksen puheenjohtajalta tarvittaessa tukea myyntiin, asiakaskäynteihin ja tarjouslaskentaan.

Parasta työssäni on Elcolinen yhteishenki ja tekemisen meininki. Vaikka meitä on paljon, meillä on yhteinen missio ja kaikki antavat parhaan panoksensa yhtiön eteen. Saan myös itse vaikuttaa asioihin ja oma tekemiseni vaikuttaa ihan eri tavalla kokonaisuuteen, kuin jossain isommassa talossa tai jäykemmässä organisaatiossa. Yritän oppia mahdollisimman paljon tästä hetkestä, myyntityöstä ja bisneksestä yleensä. Tämä on tällä hetkellä hyvä tie.

Jalka kipsissä, sormet siteissä ja pää paketissa

Olen luonteeltani sellainen, että pyrin tekemään kaiken viimeisen päälle. Se tuottaa vähän haasteita, sillä meillä on täällä niin monta rautaa tulessa, että töitä voisi halutessaan tehdä koko ajan. Henkireikäni on kuntosalilla käynti, sillä treenatessa en mieti mitään muuta kuin itse suoritusta. Kilpailen tavoitteellisesti voimamieskisoissa, joihin saan myös kanavoitua kunnianhimoani.

Noin vuosi takaperin vedin salilla voimakelkkaa, kun akillesjänteeni meni poikki. Meillä oli juuri alkamassa iso urakka, johon oli kiinnitetty 80 työntekijää, josta olin vastuussa kahden muun henkilön kanssa. Maanantaiaamuna makasin kotona kipsi jalassa, kun silloinen päällikkömme soitti, että hänellä on kamala kuume, jonka johdosta hän myöhemmin joutui sairaalaan. Myös Petri, toinen työnjohtajista, oli onnistunut loukkaamaan kätensä ja murtamaan kaksi sormea. Lopulta istuimme Petrin kanssa työmaalla työnjohtokopissa ja naureskelimme, että täällä sitä ollaan jalka ja sormet kipsissä ja kolmas avainpeluri sairaalassa kuvainnollisesti pää paketissa. Hoidimme sen urakan kuitenkin lopulta aika hyvin.

Teemu Pohto
Elcoline Plant Service Oy
Tulosyksikön päällikkö