Kannattaako tavoitteet kertoa ääneen?

25.09.2018
Blogi

Elettiin vuotta 2015 ja Elcoline Groupin elinkaarta oli takana reilut 10 vuotta. Liikevaihdossa ja henkilöstömäärässä oli matkan varrella menty ylös ja alas ilman mitään varsinaista visiota siitä, mihin sitä oikeastaan ollaan menossa. Vuoden 2014 liikevaihto oli nelisen miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 50. Tuolloin aloimme pohtia, mitä oikeasti pidemmällä aikavälillä haluamme tältä työpaikalta ja yritykseltä.

Selvää oli, että haluamme tehdä erinomaisia teknisiä urakointi- ja kunnossapitopalveluita teollisuuteen. Mitä tämä sitten vaatisi? Ymmärsimme, että jos haluamme olla ensiluokkaisia tässä hommassa, meidän pitää pystyä toimittamaan teknisiä palveluita teollisille asiakkaillemme monialaisesti ja samalta luukulta – ympäri maailman. Lisäksi näimme, että jos haluamme olla erinomaisia lajissamme, meidän on pakko hypätä seuraavaan kokoluokkaan.

100 uutta työpaikkaa 2020 mennessä

Asetimme rohkeat tavoitteet vuodelle 2020. Palvelemme vuonna 2020 asiakkaitamme kokonaisvaltaisesti ja monialaisesti noin 200 henkilön voimin. Näin pystymme tekemään ”oikean kokoisia” hommia ja olemaan uskottava kumppani asiakkaillemme. Lupasimme synnyttää 100 uutta työpaikkaa Suomeen ja saavuttaa 20 miljoonan euron liikevaihdon. Tavoitteenamme oli myös toteuttaa yhdessä tarina, joka parhaillaan voisi innostaa muitakin yrittäjiä kasvuun ja työpaikkojen luomiseen. Varmistaaksemme sitoutumisemme, julkaisimme tavoitteemme avoimesti Youtubessa Elcoline Channel -kanavalla.

Matka lähti käyntiin – vaikeasti! Tuntui, että kirous laskeutui päällemme heti, kun aloimme kertoa avoimesti tavoitteistamme. Kauppa ei käynyt eivätkä asiat edenneet. Tuli jo ajateltua, että ei olisi pitänyt sanoa mitään ääneen.

Sitten jotain tapahtui ja positiivisia asioita alkoi saapua satamaamme. Toteutimme seuraavien vuosien aikana useita liiketoimintakauppoja onnistuneesti ja saimme kiihdytettyä kasvuamme. Suurin kiitos tästä kuuluu meidän sitoutuneelle avaintiimille ja niille kymmenille ja sadoille etulinjan elcolinelaisille, jotka viimekädessä vastaavat siitä että asiakkaamme – jotka mahdollistavat kaiken tekemisen – pysyvät tyytyväisenä. Tänä vuonna monelle elcolinelaiselle tulee täyteen 10 vuotta yhtiössä. Joillain häämöttää 15 vuoden rajapyykki ja meillä perustajilla mittarissa on 16 vuotta yrittäjyyttä Elcolinessa. Paljon on tapahtunut matkan varrella. Ihmiset ovat kehittyneet ja kasvaneet ­yrityksen kanssa samassa tahdissa. Jossain tapauksissa voi melkein sanoa, että on kasvettu aikuiseksi yhdessä firman kanssa.

Seuraavalle tasolle

Edellä kerrottu tähtäsi siis vuoteen 2020. Nyt, syksyllä 2018 alkaa näyttää siltä, että saavutamme nuo tavoitteet jopa huomattavasti nopeammin kuin ajattelimme, käytännössä jo tänä vuonna. Nyt on siis aika miettiä uutta päämäärää. Mihin olemme menossa? Mitä meistä seuraavaksi tulee? Viimeksi viisinkertaistimme kokoluokkamme muutaman vuoden aikana ja nyt on kenties jotain saman suuntaista kiikarissa. Seuraavan tavoitteemme tulemme kertomaan konkreettisesti vielä tämän syksyn aikana. Joka tapauksessa meitä ohjaa edelleen sama johtoajatus: Haluamme tuottaa erinomaisia teknisiä urakointi- ja kunnossapitopalveluita teollisille asiakkaillemme. Haluamme myös luoda yhdessä yrityksen, jossa on tyytyväisimmät työntekijät ja tyytyväisimmät asiakkaat. Yrityksen, johon halutaan tulla töihin ja johon halutaan sitoutua. Sellaisen, jossa jokainen joka haluaa, voi kehittyä polullaan aina seuraavalle tasolle ja saa siihen kannustuksen ja tuen. Tällä tavoin tulemme nousemaan yrityksenä seuraavalle tasolle.

Jere Räisänen
Hallituksen puheenjohtaja

Puh. +358 44 5599 144
jere.raisanen@elcoline.fi