Sanat ennen numeroita – Tervetuloa CFO Michael Berman

20.01.2021
Yleinen

Elcoline sai vahvan osaajan talousjohtajaksi. Michael Berman on kokenut taloushallinnon ammattilainen ja koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Liverpoolissa vuonna 1970 syntynyt Michael toimii Elcolinen Helsingin toimipisteeltä käsin.

Michael Berman:

Olen vastikään liittynyt Elcoline-perheeseen, tukemaan konsernin kasvumatkaa kohti tulevaisuutta. Tätä ennen vastasin Nord Stream 2- maakaasuputken pinnoitusprojektin taloushallinnosta Kotkassa.

Olen noin 20 vuoden aikana toiminut lukuisissa taloushallinnon tehtävissä: pörssiyhtiöissä, kasvuyrityksissä sekä projekteissa. Vuosien saatossa minulle on muodostunut osallistuva tapa toimia, joka tarkoittaa organisaation tarkastelua operatiivisten toimintojen kautta sekä avointa kommunikointia.

Numeroita ennen tulee aina sanat, joihin luvut perustuvat.

Taloushallinnon pitää tietää ennen numeroita, miten ne ovat syntyneet ja miksi yrityksen tunnusluvut osoittavat positiivista tai negatiivista kehitystä. Peruskysymys on aina – ovatko luvut luotettavia ja miten niitä voi tulkita liiketoiminnan johtamiseksi ja miten niihin voi vaikuttaa. Vasta kun liiketoimintatieto on jalostettu ymmärrettäväksi eri sidosryhmille, voidaan tehdä tarkempia liiketoimintapäätöksiä. Erityisesti silloin sanat tulevat ennen numeroita.

Uskon, että taloushallinto on aidosti tukifunktio, joka tuo organisaatiolle läpinäkyvyyden kautta lisäarvoa.

Talousjohtaja voi palvella sisäisesti monella eri tavalla ja tasolla. Itse pidän liiketoimintaan pureutumista työni yhtenä tärkeimpänä osana. Operatiivisen johdon, erityisesti toimitusjohtajan sekä hallituksen työn tukeminen on tärkeä osa toimenkuvaani.

Nyt kun olen ollut mukana ensimmäiset kuukaudet Elcoline Groupissa, voin todeta tulleeni oikeaan firmaan. Kasvuyhtiössä taloushallinto on jatkuvassa kehitysvaiheessa. Kun konsernin koko kasvaa, pitää taloushallintoa ja kaikkia muitakin toimintoja sekä rakenteita yksinkertaistaa ja yhdenmukaistaa. Taloushallinto on tässä yhdistävä voima ja soihdunkantaja.

Asiakkuuksien kehittämisessäkin näen, että CFO:lla on paljon annettavaa. Jalostamani asiakas-, liiketoimintakohtainen ja group-tasoinen tieto on avannut uusia yllättäviäkin näkökulmia avainhenkilöitämme, joiden kanssa olemme dataa analysoineet aikaisempaa syvällisemmin.

Business Intelligence – tiedolla johtaminen on työminäni intohimo. Uudessa työssäni olen vasta päässyt alkuun BI-mallien ja dynaamisen raportoinnin kehittämisessä. Odotan innolla näiden visioiden toteuttamista vuonna 2021.

Hienoa päästä mukaan kasvufirman dynaamiseen tiimiin ja tutustumaan sekä omaan porukkaan että jatkossa myös asiakkaisiimme ja kumppaneihimme.

PS You’ll Never Walk Alone

Kun kohtaamme, ja jos keskustelu kääntyy jalkapalloon, haluan tässä ennakkoon varoittaa, että syntymäkaupunkini joukkue Liverpool on intohimoni. Need I say more?

Michael toimii Helsingin toimistostamme, Opus Business Park 3:sta käsin.