Parmaco arvostaa jämäkkää yhteistyötä – huumoria unohtamatta

05.12.2019
Yleinen

Parmaco rakentaa siirtokelpoisia rakennuksia, jotka annetaan asiakkaan käyttööön lainauspalvelu-periaatteella. Konsepti mahdollistaa oikean ja laadukkaan rakennuksen lainaamisen asiakkaan tarvitsemaksi ajaksi. Elcoline on toiminut Parmacon kumppanina sähköurakoinnissa useissa projekteissa, viimeisimpänä Joensuun Uimaharjun, Utran ja Niittylahden kouluissa sekä Siilinjärven Ahmon koulussa.

Työmaamestarina kohteissa toiminut Ilkka Honkonen on ollut erittäin tyytyväinen yhteistyöhön Elcolinen kanssa.

­– Minulle vastaavana mestarina työn sujuvuus, hyvä kommunikaatio ja aikataulujen pitävyys ovat tärkeitä. Elcolinella asiat toimivat äärimmäisen hyvin: aikataulut pitivät ja työt etenivät hyvällä rytmillä. Saan vastauksen ja selvityksen tarvittaviin asioihin nopeasti.

Kohteen etenemisen kannalta on tärkeää, että se saadaan mahdollisimman pian sähköistettyä.

– Kun saadaan valot ja lämmöt toimimaan, kaikkien työskentely on miellyttävämpää ja tehokkaampaa.

Näkemys ja joustavuus korostuvat hektisessä työssä

Honkosen mukaan Parmacoa palvelee myös se, kun työt tahdistetaan muiden työvaiheiden kanssa sopivalla tavalla. Silloin kenellekään ei tule turhaa odottelua eivätkä kenenkään työt kärsi. Myös joustavuus tarpeen tullen on tärkeää.

– Elcolinen toiminnassa korostuu mielestäni se, että heidän oma käsitys asioista on hirveän hyvä. Heillä on vahva näkemys missä vaiheessa ja miten työt tehdään. He ovat myös valmiita joustamaan ja tekemään tarvittaessa pidempää päivää, jotta hommat saadaan valmiiksi aikataulun mukaisesti.

Tiedonkulku sujuvaa ja suoraviivaista

Parmacolla on koettu hyödyllisenä se, että Elcolinella on omaa suunnittelua ja omaa tekemistä Parmacon tehtaalla. Näin tieto kulkee suoraviivaisesti työmaalta ja tehtaalta suunnittelijoille. Asiat voidaan huomioida monipuolisesti jo suunnitteluvaiheessa ja tarvittavat korjaukset tehdä ilman välikäsiä. Kun suunnittelun, tehdasasennuksen ja työmaa-asennuksen on tehnyt sama toimija, asioiden hoito ja vastuut ovat selkeät.

– Yhteenvetona sanoisin, että Elcolinella on jämäkkää ja ammattitaitoista tekemistä, mutta matkassa on myös sopivasti huumoria. Heidän kanssaan on siksi mielekästä toimia. Rakennustyömaalla tulee väistämättä aina joitain ongelmiakin eteen, mutta niitä on ratkottu aina ripeästi ja hyvässä hengessä, Honkonen summaa.