Opintojen ja työn yhdistämiseen kannustettiin Elcolinella

11.05.2020
Yleinen

”Työskentelen työnjohtajana Elcoline Constructionin Pyhäjoen yksikössä. Töiden ohella opiskelen myös monimuoto-opintoina talotekniikan insinööriksi. Vaivannäköä tämä yhdistelmä vaatii, mutta työnantajan kanssa on onneksi löytynyt joustoa molempiin suuntiin.

Alun perin aloitin Constructionilla LVI-asentajana vuonna 2017. Pyhäjoen yksikkö oli juuri perustettu ja olin sen ensimmäisiä työntekijöitä. Uudessa yksikössä oli tarjolla vastuuta otettavaksi, ja siihen myös tartuin edeten työnjohtajaksi vuonna 2019. Opintojen aloittaminen oli oman urakehityksen kannalta luonnollinen jatkumo. Myös esimies oli samaa mieltä ja kannusti opintojen aloittamiseen.

Yhtiö on kehittynyt kovasti niiden kolmen vuoden aikana, jotka olen Elcolinella ollut. Toimenkuvat ovat laajentuneet ja suunta on ylöspäin jyrkällä kulmakertoimella. Se tuo myös henkilöstölle eteen monenlaisia mahdollisuuksia. Niille, jotka uusiin mahdollisuuksiin haluavat tarttua, se tässä talossa onnistuu.”

Ei vanhan liiton meininkiä

”Työilmapiiri on ollut Elcolinella aina hyvin avoin ja kannustava, esimerkiksi kysymys opintojen ja töiden yhdistämisestä ei jännittänyt yhtään. Muutenkin henki on rehtiä ja reilua, ei mitään vanhan liiton meininkiä tai nurkkahuoneesta johtamista. Meillä on Pyhäjoella mukava ja nuorekas työporukka, ja se on yksi työn hyvistä puolista.

Haastavinta työnjohtajan tehtävissä on hektisyys. Työtehtäviini kuuluu muun muassa tuleviin kohteisiin tutustumista, hankintojen tekemistä, työnjohdollisia tehtäviä ja resursointia. Tärkeintä on pysyä kaikesta kärryillä, sekä ennakoida tulevia kipupisteitä ja pyrkiä ratkaisemaan niitä.

Parasta on, kun homma sujuu ja tietää jotenkin edesauttaneensa sitä. Kyllä siinä tuntee onnistumisen tunnetta, kun aluksi tuotannollisesta näkökulmasta hankalalta näyttävät isot työmaat on saatu lopulta hyvin klaarattua tiiminä yhdessä ja näkee oman kätensä jäljen. Kun työhön kuuluu sekä valtaa että vastuuta, siitä saa myös tehdä aika omannäköistään.”

Henri Niku
Työnjohtaja
Elcoline Construction Oy
Pyhäjoki