Maintpartner AB:n liiketoimintojen myynti Elcoline AB:lle tuo mahdollisuuden tarjota kansainvälisille asiakkaille palveluita nyt myös Ruotsissa

08.12.2022
Yleinen

Karlskogassa, Ruotsissa pääkonttoria pitävän Maintpartner AB:n liiketoimintojen myynti Pohjoismaissa voimakkaasti kasvavalle Elcoline Groupille vahvistui 30.11.2022. Liiketoiminta jatkuu normaalisti Elcoline AB:n nimellä. Elcoline mahdollistaa Ruotsissa palveluiden tarjoamisen entistä kattavammin sekä suuremmilla resursseilla. Kaupan myötä avautuu myös kymmeniä uusia työpaikkoja sekä Suomessa, että Ruotsissa.

Elcoline työllistää kaupan myötä pohjoismaissa yhteensä 600 alansa ammattilaista

Yrityskaupan myötä Elcolineen siirtyy noin 140 henkilöä. Elcoline työllistää kaupan myötä Pohjoismaissa yhteensä noin 600 alansa ammattilaista teollisuuden kunnossapidossa, asennusprojekteissa ja tukipalveluissa, sekä etsii jatkuvasti uusia osaajia niin Suomeen kuin Ruotsiin.

Nykyinen toimitusjohtaja Maria Bark Pettersson jatkaa Elcoline AB:n toimitusjohtajana.

“Yrityskauppa mahdollistaa meille huomattavasti aiempaa kasvuhaluisemman omistajan ja kasvua tukevan organisaation. Elcoline on kasvanut määrätietoisesti yhdeksi Pohjoismaiden merkittävimmistä teollisuuden asennusprojekti- ja kunnossapidon yrityksistä”, kertoo Bark Pettersson.

Elcoline Groupin hallituksen puheenjohtaja ja yrityksen perustajakaksikon toinen osapuoli Jere Räisänen muutti perheineen Suomesta Ruotsiin jo aikaisemmin vuonna 2022.

”Tehtäväni täällä on kulkea integraatioprosessissa ihmisten rinnalla ja huolehtia siitä, että yhteenliittyminen toteutetaan yhdessä uusien työnkavereiden kanssa onnistuneesti alusta loppuun saakka. Meillä on nyt upea kasvualusta täällä Ruotsissa ja olen todella innoissani, kun saan työskennellä täällä mahtavien uusien työkavereiden kanssa yhdessä koko Elcoline-konsernille huipputärkeän asian parissa. Elcoline on itseasiassa aikoinaan perustettu Suomessa samantapaisessa vahvasti teollisessa kaupungissa Varkaudessa, kuin mitä Karlskoga on”, Räisänen kertoo.

Elcoline tarjoaa sopimuskumppanina teollisille asiakkailleen asennusprojekti- ja kunnossapitopalvelut

Elcolinen palvelut pitävät sisällään mm. sähkö- ja automaatiopalvelut, LVI-palvelut, mekaaniset asennuspalvelut sekä vaativat hitsauspalvelut ja putkistoasennukset, varoventtiilien saneeraus- ja painetestaukset sekä mekaaniset käsittelyt.

”Elcolinelta löytyy osaaminen ja tekijät vaativien ja monta palvelulajia sisältävien projektien läpivientiin teollisuudessa. Lisäksi yrityksellä on suurille teollisille asiakkaille räätälöityjä kumppanipalveluita, kuten energialaitosten osien konepajavalmistus ja asennus, erikoispakkauspalvelut, erikoiskuljetukset, kalibrointi, palojärjestelmät ja vedenhallinnan tuotteiden konepajavalmistus, kuten patorakenteet”, kertoo Elcoline AB:n operatiivinen johtaja Anders Bergstedt.

Kansainväliset asiakkaamme hyötyvät Elcolinen toiminnan laajentumisesta Ruotsiin

Elcoline voi nyt tarjota aivan uudella tavalla kyvykkyyttä sekä uusiin että nykyisiin asiakkuuksiin Ruotsissa ja muualla Pohjoismaissa.

“Haluamme olla alamme ykkösyritys niin työnantajana kuin strategisena kumppanina asiakkaillemme Pohjoismaisella tasolla – monella paikkakunnalla ja yli maiden rajojen – unohtamatta kuitenkaan toimintamme paikallista tärkeää ulottuvuutta”, kertoo Elcoline AB:n Business Controller Anders Karlén.

”Palvelemme Suomessa useita suuria teollisuusyrityksiä, joilla on tehtaita tai muita toimintoja myös Ruotsissa. Nyt meillä on erinomainen kyvykkyys ja halu palvella heitä tehokkaasti, luotettavasti sekä vastuullisesti myös Ruotsissa. Asiakkaalle voimme tarjota helpon ja tehokkaan toimintamallin, jossa yhteistyötä johdetaan yhdessä samojen henkilöiden kanssa sekä pohjoismaisella tasolla, että paikallisesti. Tätä toimintamallia ei oikeastaan kukaan kilpailijoistamme pysty tarjoamaan.”, kertoo Räisänen.

Yrityskauppa tuo lisää liiketoimintaa Ruotsiin ja muihin Pohjoismaihin

Aiempaa suurempi liiketoiminnan koko tarkoittaa myös paikallisesti vahvistettavaa ja maiden välillä sujuvasti liikkuvia resursseja. Elcoline Groupin kautta asiakkailla on käytettävissään projekti- tai kausiluonteisiin töihin moninkertainen määrä resurssia entiseen verrattuna – muutaman kymmenen sijaan jopa satoja projektiosaajia, asentajia ja suunnittelijoita.

“Konsernin tavoitteena on työllistää 1000 osaajaa vuoden 2023 loppuun mennessä. Maltillisella, mutta määrätietoisella kasvustrategiallamme haluamme osaltamme varmistaa, että teollinen tuotanto pysyisi Pohjoismaissa, ja että se toteutetaan mahdollisimman vastuullisesti. Meidänkin on kyettävä tarjoamaan tehoja kunnossapitoon ja projektitoimintaan, jotta täällä olisi kannattavaa toimia. Haluamme olla aidosti pohjoismainen toimija, tarjota henkilöstöllemme mielenkiintoisia työtehtäviä Pohjoismaissa ja palvella asiakkaitamme pitkäjänteisesti ja laadukkaasti”, toteaa Elcoline Groupin toimitusjohtaja Leif Backman

Yrityskaupassa Elcoline ostaa CapMan Buyoutin hallinnoimien rahastojen omistaman Maintpartner AB:n liiketoiminnan Ruotsista. Elcoline kasvaa kaupan myötä noin 70 miljoonan euron liikevaihtoluokkaan ja nousee toimialansa suurimmaksi yrittäjäomisteiseksi yritykseksi pohjoismaisessa markkinassa. Elcolinen vuoden 2022 kasvu tulee olemaan vahvaa. Kaupan kohteena on pitkäaikaisiin asiakassuhde- ja sopimuskohteisiin keskittyvä asennuspalvelu- ja projektiliiketoiminta. Ostettavan liiketoiminnan juuret ulottuvat aina 1800-luvulle saakka, jolloin nämä toiminnot olivat osa Bofors AB:tä ja sen jälkeen osa Fortum Oyj:tä ja Maintpartner AB:tä. Maantieteellisesti liiketoiminta keskittyy mm. Karlskogan-, Degerforssin- ja Arbogan alueille.

Lisätietoja:

Elcoline Group Oy

Leif Backman

Toimitusjohtaja

+358 43 824 3460

leif.backman@elcoline.fi

Elcoline Group Oy / Elcoline AB

Jere Räisänen

Hallituksen puheenjohtaja

+358 44 559 9144

jere.raisanen@elcoline.fi