Leif Backman Keskolta Elcolinen toimitusjohtajaksi – Alan mahdollisuudet ja Elcolinen draivi innostavat

10.04.2019
Yleinen

Elcolinen toimitusjohtajaksi huhtikuun puolivälissä Keskolta siirtyvä Leif Backman puhkuu jo täyttä intoa. Vaikka toimiala vaihtuu, Keskon K-kampus -hankkeen johtajana työskennellyt Backman pääsee jatkamaan uuden rakentamista. Tavoitteet on Elcolinella asetettu korkealle ja matka 100 miljoonan liikevaihtoon vaatii paljon työtä. Luottamus tulevaan on kuitenkin vahva, sillä Elcolinella on hänen mielestään poikkeuksellisen hyvä draivi ja yhteishenki.

Backman on seurannut Elcolinen tarinaa mielenkiinnolla jo viiden vuoden ajan.

– Tutustuin Räisäsen Jereen tehdessämme samaan aikaan eMBA-opintoja Jyväskylän yliopistolla. Vaikutuin Elcolinen tavoitteellisuudesta, innostuksesta ja määrätietoisesta tekemisestä.

Kasvumatka vaatii Backmanin mukaan koko tiimiltä uudenlaisten toimintatapojen omaksumista, jotta hommat saadaan sujumaan myös entistä suuremmassa mittakaavassa. Orgaanisen kasvun lisäksi yrityskaupat tulevat olemaan merkittävässä roolissa uudessa strategiassa. Backmanilla on 26 vuoden kokemus yrittäjyydestä ja kansainvälisestä liiketoiminnasta useasta näkökulmasta. Kokemus yritysjärjestelyistä on yksi hänen vahvuusalueistaan.

Ihmiset ovat suurin onnistumisen tekijä

Backman vannoo työssään suunnitelmallisuuden ja systemaattisuuden nimeen. Kun suunnitelmat on sinetöity, niiden toteuttamiseen tulee sitoutua laajalla rintamalla.  Kaikkein tärkein asia on kuitenkin ihmiset.

– Ihmiset ovat yrityksen ylivoimaisesti suurin voimavara ja onnistumisten tekijä. Siksi on tärkeää, että yritysjärjestelyissä kiinnitetään huomiota toimintakulttuurien sujuvaan yhdistämiseen. Elcolinella työskentelee tosi päteviä ihmisiä. Henki talossa on äärimmäisen hyvä ja alalla paljon mahdollisuuksia. On myös paljon prosesseja joita voidaan vielä parantaa. Yhdessä tekemällä ja innovatiivisella työkulttuurilla saamme paljon aikaan.

Backman kuvailee itseään johtajana oikeudenmukaiseksi, tavoiteorientoituneeksi ja vastuuta jakavaksi. Myös analyyttisyys, innovatiivisuus ja visionäärisyys osuvat hänen persoonaansa.

– Toiminnan jatkuva kehittäminen on yksi päädraivereitani. Haluan ja osaan innostaa ihmisiä saavuttamaan yhteisiä tavoitteita.

Toimitusjohtajan kuuluisat ensimmäiset 100 päivää Backman aikookin käyttää ihmisiin ja toimintaan perusteellisesti tutustuen.

– Kun opin tuntemaan tavat, voin arvioida, miten toimintaa ja johtamisen käytäntöjä tulisi lähteä kehittämään. Oma tapani on osallistava, eli haluan kutsua ihmisiä mukaan kehittämistyöhön. Pidän tärkeänä tehtävien huolellista priorisointia ja selkeän roadmapin laatimista.

Vapaa-ajalla Backmanin voi hyvällä todennäköisyydellä löytää jalkapallokentän laidalta.

– 16-vuotias poikamme pelaa jalkapalloa kilpatasolla ja me vanhemmat tietenkin kuljetamme, kannustamme ja kustannamme. Liikunta on itsellenikin tärkeää; golfaan ja käyn lenkillä ja kuntosalilla. Olen sosiaalinen ja ystävät merkitsevät minulle paljon. Matkustaminen sekä perheen ja ystävien kanssa vietetty aika tuovat elämään paljon positiivista energiaa. Luen myös mahdollisimman paljon erityisesti itsensä kehittämiseen ja johtamiseen liittyvää kirjallisuutta. Ehkä kiinnostuksestani ihmisiä kohtaan kertoo myös se, että tartun mielelläni elämäkertoihin. Viimeisin taisi olla Elon Musk – se oli todella inspiroiva lukukokemus.

Leif Backman
leif.backman@elcoline.fi