Lämmin talviuutinen – Elcoline ja Riihimäen Kaukolämpö sopivat 9 aluelämpökeskuksen kunnossapidosta ja käyttöpalveluista

15.02.2021
Yleinen
Antti Eskola - toimitusjohtaja Riihimäen Kaukolämpö Oy

Elcoline sai hoitaakseen 1.2.2021 Riihimäen Kaukolämpö Oy:n kaukolämmön tuotanto- ja jakelulaitteet kokonaisuudessaan vastaten kaukolämmön paikallisesta jakelusta, tarvittavasta vara- ja huippuajan lämmöntuotannosta sekä asiakaspalvelusta.

Kaukolämmön tuotantolaitteisiin kuuluu yhteensä 9 vara- ja huippulämpökeskusta, pumppaamot sekä etäkäyttöjärjestelmä.

 

Antti Eskola, Riihimäen Kaukolämpö Oy:n toimitusjohtaja:

Elcoline oli kokonaistaloudellisesti sekä osaamiseltaan paras vaihtoehto.

”Elcolinen valinta kilpailutuksen kautta perustui teknistaloudelliseen kokonaisuuteen. Valintakriteereissämme painottui vahvasti tekninen osaaminen sekä meille oikeiden osaajien nimeäminen ja vahvat referenssit. Elcoline- tiimissä on mukana osaajia, joilla on jo kokemusta Riihimäen Kaukolämmöstä. Koska meidän tulee olla kilpailukykyisiä ja palvelumme pitää olla aina laadukasta, valitsemme kumppanimme tiukalla seulalla. Kumppanuus on pitkäkestoinen, joten yhteistä kehitystyötä päästään tekemään pitkäjänteisesti.”

Luotamme valitsemiimme kumppaneihin, sillä he vastaavat asiakkaillemme palvelun ja toiminnan laadusta.

”Yrityksemme oma rakenne on mahdollisimman kevyt ja toiminta perustuu luotettaviin ja korkeatasoisiin kumppanuuksiin, jotka vastaat toiminnan jatkuvuudesta ja palvelun laadusta. Luotamme kumppanien hoitoon ison osan asiakkaillemme näkyvää palvelua, joten meidän pitää voida luottaa valitsemiimme palveluntarjoajiin. Valitsemme siis meille parhaat erikoisosaajat jokaiseen tehtävään, jotta voimme tarjota Suomen parasta kaukolämpöä läheisille asiakkaillemme.”

”Kun katson ikkunasta pyryttävää myrskytuulta ja lämpömittari on syvällä pakkasasteikolla, koen vahvasti, että turvallisuus ja luotettavuus ovat kaukolämpöbisneksen ydin. Uskon, että tässä kävi hyvin sekä Elcolinelle, meille että Riihimäen Kaukolämmön asiakkaille.” Lämmönjakelun varmuus ja hyvä asiakaspalvelu ovat toimintamme ydin.”

Riihimäen Kaukolämpö Oy:n toimitusjohtaja Antti Eskola

Antti Eskola, toimitusjohtaja

Riihimäen Kaukolämpö Oy

 

Mika Tapaninaho, liiketoimintajohtaja, Elcoline Power:

Elcolinelle kaikkien energiamuotojen voima- ja lämpölaitokset ovat fokusalueita ja osaamisemme ydintä. Yksikkömme Elcoline Power hakee kasvua erikoistumalla energiateollisuuden kumppaniksi.

Elcoline toimii usean Suomen huoltovarmuuden kannalta tärkeän energiayhtiön kumppanina, joten tulemme panostamaan, että lämmöntuotanto ja jakelu Riihimäellä toimivat jatkossakin luotettavasti vuoden jokaisena päivänä helteessä tai paukkupakkasilla.

 

Tietoa yrityksistä

Riihimäen Kaukolämpö

Riihimäen Kaukolämpö Oy on perustettu vuonna 1978. Yhtiön omistavat Riihimäen kaupunki ja Suomi Heat Holdings Oy (Aberdeen Standard Investments). Yhtiö toimii Riihimäen talousalueella toimittaen asiakkailleen kaukolämpöä. Vuoden 2019 lopussa kaukolämpöasiakkaita oli 740. Varmat, laadukkaat ja kilpailukykyiset energiantoimitukset takaavat asiakkaiden tyytyväisyyden.

Kaukolämmön perusenergian hankinta perustuu ensisijaisesti paikkakunnalla toimivien yritysten kanssa tehtyihin pitkäaikaisiin sopimuksiin. Hankintaa tuetaan omalla vara- ja huipputuotannolla. Yli puolet Riihimäen asukkaista asuu kaukolämmitetyissä rakennuksissa.

Kaukolämmityksen lisääntymisellä on ollut erittäin positiivinen vaikutus Riihimäen ilmanlaatuun.

Elcoline Group

Elcoline työllistää noin 450 työntekijää ja sen liikevaihtotavoite vuodelle 2021 on 50 miljoonaa euroa.

Elcoline Power on erikoistunut energiatuotantoon ja -jakeluun sekä teollisuuden kunnossapitopalveluihin ja vaativien projektien toteuttamiseen.

Elcoline on 100-prosenttisesti suomalaisessa omistuksessa. Omistajina ovat perustajat, johto sekä joukko suomalaisia yksityissijoittaja.