Koulun penkiltä työnjohtajaksi: ”Elcolinen tarjoama urapolku kiinnosti”

29.05.2019
Yleinen

”Olin opintojeni aikana kahtena vuonna Elcolinella kesätöissä työnjohtajana. Kun valmistuin Savonia ammattikorkeakoulusta sähkötekniikan insinööriksi, minulle tarjottiin myös toisesta yrityksestä projekti-insinöörin paikkaa. Se olisi ollut hyvä työpaikka, mutta halusin ennemmin jäädä Elcolinelle: näin nopeasti kasvavassa yrityksessä enemmän mahdollisuuksia kehittyä uralla ja sovimmekin Elcolinen kanssa kahden vuoden kehitysohjelmasta.

Tällä hetkellä työskentelen Kajaanissa työnjohtajana, mutta tarkoituksena on edetä projektipäälliköksi. Työssäni parasta on käytännönläheisyys ja liikkumavara. Tein opiskeluaikana pari kuukautta suunnittelupuolen hommia, mikä tarkoitti toimistossa istumista ja suunnitteluohjelman tuijottamista kahdeksan tunnin ajan joka päivä. Se ei ollut minua varten, sillä tykkään olla läsnä työmailla ja hoitaa asioita.

Opinnäytetyö yrityksen tarpeisiin

Olen aiemmalta koulutukseltani sähköasentaja, joten nykyinen työnkuva tuntuu luontevalta jatkolta sille. Myös reissuhommat ovat tuttuja siltä ajalta, joten suurin muutos on varmaan ollut siirtyminen talotekniikan puolelta teollisuusympäristöön. Olen viihtynyt Elcolinella, täällä on hyvä henki ja kommunikaatio sekä asentajien että johdon kanssa toimii hyvin.

Alun perin päädyin Elcolinelle, kun koulukaveri vinkkasi yrityksestä. Hain ja pääsin taloon kesätöihin ja se kesätyö venähtikin lokakuulle saakka. Seuraavana kesänä tulin taas samoihin hommiin ja tein myös opinnäytetyöni Elcolinelle.

Opinnäytetyöni aiheena oli digitaalisten pilvipalveluiden hyödyntäminen projektihallinnassa. Sattui sopivasti, että Elcoline oli jo miettinyt tietyn ohjelmiston käyttöönottoa, joten pääsin oikeasti tutkimaan sellaisen palvelun hyödyntämistä, jolle yrityksellä oli tarve.”

Mikael Rissanen, työnjohtaja