Elcolinen Caverion-yrityskauppa toi Ouluun kemianteollisuuden osaamiskeskuksen

26.03.2021
Yleinen

Elcoline keskitti kemianteollisuuden kunnossapidon erikoisosaamisen Ouluun ja palkkaa lisää työntekijöitä, joilla on kunnossapito-osaamista.

Caverion-yrityskauppa toi Ouluun Elcoline Groupille kemianteollisuuden kunnossapidon osaamiskeskuksen, vahvaa turvallisuusosaamista ja laajensi valtakunnallisen palvelurakenteen kattamaan raskaan teollisuuden tarpeet.

Oulu on merkittävä teollisuuden keskus Pohjois-Suomelle. Elcolinen Oulun palveluiden ja vaikutusalue ulottuu myös kaivos- ja teollisuusalueille pohjoisessa Suomessa sekä Ruotsissa yhdessä Elcolinen Raahen metalli- ja kaivosteollisuuden nykyisten kunnossapitopalveluiden kanssa.

Kunnossapitoulkoistusten lisäksi Elcoline on vahvimmillaan vaativien suurprojektien ja seisokkien toteuttamisessa, joissa turvallisuusosaamisella on suuri merkitys.

Oulu Nuottasaari, Elcoline-osaamiskeskus, ilmakuva

Iso osa suomalaisesta kemianteollisuudesta on keskittynyt metsäteollisuuden ympäristöön, niin Oulussakin. Kuvassa Nuottasaaren alue, jossa Elcolinen uusi kemianteollisuuden osaamiskeskus toimii.

Nuottasaaren teollisuuskeskittymässä olemme asiakasyritysten kanssa samalla puolella tehdasalueen porttia.

”Toimimme täällä Nuottasaaressa lähellä asiakkaita, tai kirjaimellisemmin asiakkaan sisällä – osana asiakkaan kunnossapidon ja tuotannon organisaatiota.” toteaa yksikön päällikkö Petri Salakari.

Yrityskauppa avasi Elcolinelle Oulun portit kasvumahdollisuuksille

Teemu Pohto, liiketoimintajohtaja Elcoline Plant Service Oy, Raahe:

”Saimme merkittävän kasvuloikan ja vahvistuksen Pohjois-Suomen palveluihimme, kun saimme ostaa Caverionilta KKV:n päätöksellä myyntiin tulleen liiketoiminnan. Meille uutena kokonaisuutena saimme vahvasti resursoidun ja osaavan kemianteollisuuden palvelukeskuksen sekä merkittäviä kemianteollisuuden kunnossapidon kokonaisulkoistussopimuksia ja asiakkaita.

Kaupassa saimme Ouluun myös muutakin alueen teollisuutta palvelevan nopean toiminnan asennustiimin. Meille tämä on ollut kuin suuri lahja kasvumahdollisuuksien, turvallisuusosaamisen ja merkittävien asiakkuuksien takia.

Oulun kemianteollisuuden kunnossapito- ja turvallisuusosaamista lähdetään viemään muualle Suomeen sekä Ruotsiin.”

Uusi Oulun kemianteollisuuden osaamiskeskus toi Elcolinelle lisää turvallisuusosaamista

”Kemianteollisuuden turvallisuusvaatimukset, -kulttuuri ja osaaminen ovat korkealla tasolla Elcoline-osaamiskeskuksessa Oulussa” jatkaa Teemu Pohto.

Teemu Pohto, liiketoimintajohtaja, Elcoline Plant Service, Raahe

”Turvallisuusasenne ja tiimityötaidot nousevat meillä ammattitaidon rinnalle tärkeimmiksi työntekijän ominaisuuksiksi.”

”Vertaamme eri teollisuudenalojen erityispiirteitä sekä toimintamalleja. Jaamme Elcolinessa parhaita turvallisuuskäytäntöjä, joita eri toimialoilla ja asiakasyrityksissä käytetään. Jatkuvan turvallisuustyön ja vaativien kunnossapidon tuotantoprosessien kokonaisulkoistukset edellyttävät pitkäjänteistä yhteistyötä asiakasyrityksen ja kunnossapitokumppanin kanssa.

Elcoline-luottotiimeissä on korkea vaatimustaso, sillä turvallisuus tulee aina ensin. Siksi olen todella iloinen, että saimme Oulun huippuporukan Elcolineen,” riemuitsee liiketoimintajohtaja Teemu Pohto, jonka yksikköön Oulun uusi liiketoiminta yhdistyi.