Elcoline tarjosi työsuhdepyörät henkilöstölle. Moni toteutti samantien haaveensa sähköpolkupyörästä

24.02.2023
Yleinen

– Olen nyt tehnyt melkein joka päivä pyöräretkiä uudella sähköpyörälläni eli ”Porschellani”. Retket ovatkin pidentyneet eikä jyrkempiä mäkiä tarvitse enää kiertää. Näin talvella toivon sähköpyörän helpottavan työmatkojani tuulessa ja tuiskussa, Elcolinen ostaja Elina Kassinen kertoo.

Kassinen ehti haaveilla sähköpolkupyörästä jo hyvän tovin ja päätti pistää asiaa eteenpäin, kun yhtiön muistakin toimipaikoista alkoi tulla kyselyjä, josko pyöräetu olisi Elcolinessa mahdollinen. 

– Yhtiön johto näytti vihreää valoa, ja niinpä meille tuli mahdollisuus työsuhdepyörään. Päätin heti hankkia sellaisen kakkospyöräksi. Haaveilin jo aikaisemmin sähköpyörästä, mutta niiden hinnat olivat sen verran korkeat, että ajattelin hankkia sen vasta sitten, kun siihen on varaa eikä enää jaksa ”luomupyörällä” polkea. Näin helposti en ole aikaisemmin isoja hankintoja tehnytkään: yhtiö antaa lainan ja maksuaikaa leasing-maksujen muodossa useamman vuoden, lisäksi tulee vielä verovapaa osuus, Kassinen iloitsee.

Elina pyöräilemässä syksyllä 2022. Kuva: Elina Kassinen.

Työsuhdepyörä katsotaan verovapaaksi luontoiseduksi ja se voi olla normaali tai sähköavusteinen. Etuuteen sisältyy vakuutus, ja siihen voi sisällyttää myös huollot. Vuokrakauden lopussa työntekijä lunastaa pyörän tiettyä prosenttiosuutta vastaan. 

“Pyörän hankintaprosessi oli erittäin helppo ja nopea”

Myös Elcolinen Tiimipäällikkö Mikko Similä tarttui heti tilaisuuteen pyöräedusta kuullessaan.

Mikko pyöräilemässä syksyllä 2022. Kuva: Mikko Similä.

– Pyörän hankintaprosessi oli erittäin helppo ja nopea. Kävin valitsemassa pyörän pyöräliikkeessä, josta saadut pyörän tiedot syötettiin leasing-yhtiön sivuille. Prosessi taisi kestää pari päivää. Valitsin Trekin jäykkäperäisen maastopyörän, joka oli hinta-laatusuhteeltaan hyvä. Maastopyöräily on mukavaa yhteistä tekemistä koko perheelle. Se tuo vaihtelua ja tukee muita harrastuksia. Reitit lähtevät meidän kodin vierestä, joten on helppo lähteä vaikka työpäivän päätteeksi pienelle lenkille tai hakemaan vauhdin hurmaa mäkiradoille. Olemme käyneet myös Levillä ja Rukalla pyöräilemässä, Similä kertoo. 

Ja tottahan uusilla pyörillä piti myös vähän kisailla. Elcoline osallistui heti etuuden tultua syksyllä 2022 Pyöräilykuntien verkoston järjestämään Kilometrikisaan ja Elcolinen vapaaehtoiset kisailijat polkivatkin yhteensä huikeat 16.553,1 kilometriä! Tänäkin vuonna kisaan on tarkoitus osallistua, entistä isommalla joukolla ja urheilun ilolla, tietysti tavoitteita tulee olla, joten kilometrien nostaminen viime vuodesta on tähtäimessä sekin.