Elcoline rekrytoi Kainuussa: ”Meillä on koko ajan hiljainen haku päällä”

02.07.2020
Yleinen

Elcoline Group toimii Kainuussa St1:n etanolitehtaalla sekä Terrafamen metallitehtaalla yhtenä kunnossapidon palvelutuottajista. Uusina projekteina on käynnistynyt Terrafamen nikkelisulfaattitehtaan rakennus- ja prosessisähköistykset, jotka työllistävät parhaimmillaan jopa 30 henkilöä loppuvuoden aikana. Elcolinen rivejä vahvistamaan kaivattaisiin kipeästi paikallista työvoimaa.

Elcoline Group työllistää Suomessa ja sopimuskohteissa ympäri maailmaa noin 300 henkeä. Yhtiö on ottanut viime vuosina isoja kasvuloikkia, mutta Kainuun alueella yritys on kuitenkin jokseenkin tuntematon.

– Meillä on Kainuun alueella koko ajan hiljainen haku päällä sähköalan osaajista. Haluaisimme remmiin nimenomaan paikallisia työntekijöitä, jotta työvoimaa olisi helppo siirrellä joustavasti eri kohteiden välillä. Teollisuusalan tuntemus ei ole välttämätöntä, mutta etenkin kokeneille sähköalan osaajille olisi käyttöä, Elcolinen työnjohtaja Harri Ristiniemi kommentoi.

Tahtotilana työllistää pitkällä tähtäimellä

Terrafamen nikkelisufaattitehtaalla toteutettavat suuret rakennus- ja prosessisähköistysurakat työllistävät ainakin loppuvuoden ajan 20–25 henkilöä. Työvoiman tarve ei kuitenkaan pääty projektien loppuessa, vaan Elcolinen tahtotilana on työllistää uutta henkilöstöä pitkällä tähtäimellä. Kunnossapidon palvelusopimukset St1:n ja Terrafamen kanssa ovat monivuotisia ja jatkuneet jo vuodesta 2016.

– Elcoline vastaa rakennus- ja prosessisähköistyksestä nikkelisulfaattitehtaan kolmessa eri rakennuksessa. Projektit kestävät todennäköisesti alkuvuoteen ja henkilöstöhuippu voi olla jopa 30 henkilöä. Vaikka kyseessä on urakkaluontoinen työ, etsimme työvoimaa kauaskatseisesti, projektipäällikkö Mikael Rissanen Elcolinelta kertoo.

Tällä hetkellä Elcolinella on Kainuussa kirjoilla kymmenen vakituista työntekijää ja urakoihin komennustyövoimaa saadaan myös muualta Suomesta. Uusia työpaikkoja on auki noin 4–5 henkilölle.

– Aloitin itse Elcolinella kolme vuotta sitten ja voin sanoa, että meillä on Kainuun alueella tosi hyvä henki työporukan kesken. Elcoline on joustava ja reilu työnantaja, jonka riveihin toivoisimme löytävämme lisää paikallisia vahvistuksia, Ristiniemi kiteyttää.

Lisätiedot avoimista työpaikoista:

Olli Koivula
Liiketoimintajohtaja
+358 40 511 8283
olli.koivula@elcoline.fi

Mikael Rissanen
Projektipäällikkö, Terrafamen Nikkelisulfaattitehtaan urakat
+358 40 680 0567
mikael.rissanen@elcoline.fi

Antti Haataja
Työnjohtaja, ST1 etanolitehtaan kunnossapito
+358 40 150 3435
antti.haataja@elcoline.fi