Elcoline Group osti voimalaitoskattiloiden valmistukseen ja huoltoon erikoistuneen SVS Supervise Service Oy:n

31.07.2019
Yleinen

”Konepaja ja uusi osaaminen mahdollistavat laajemman kokonaispalvelun asiakkaillemme”

Elcoline Group osti voimalaitosten huoltoon ja osien valmistukseen erikoistuneen SVS Supervise Service Oy:n
”Konepaja ja uusi osaaminen mahdollistavat laajemman kokonaispalvelun asiakkaillemme”

Teollisuuden kunnossapitopalveluja tarjoava Elcoline Group vauhdittaa kasvuaan ostamalla voimalaitoskattiloiden valmistus-, asennus-, ja kunnossapitotöihin erikoistuneen SVS Supervise Service Oy:n. Alkuvuoden odotettua voimakkaamman orgaanisen kasvun ja yrityskaupan myötä Elcolinen liikevaihto kasvaa tänä vuonna yli 30 milj. euroon ja henkilöstömäärä 300:n. Yhdistyminen laajentaa Elcolinen palvelutarjonnan kattamaan myös voimalaitoskattiloiden osien valmistuksen ja luo pohjaa Elcolinen tulevalle kasvulle teollisuuden kunnossapidon ykköstoimijana Suomessa.

Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon 2018 saanut Elcoline Group hakee erittäin voimakasta kasvua sekä orgaanisesti että useiden yritysostojen kautta. Yhtiön tavoitteena on kasvaa seuraavan viiden vuoden aikana 100 miljoonan euron liikevaihtoon ja luoda 300 uutta työpaikkaa Suomeen.

– Asiakkaamme haluavat ostaa entistä laajempia kokonaisuuksia ja tehdä yhteistyötä suurten, luotettavien toimijoiden kanssa. SVS Supervise Servicen vahva osaaminen sekä Voikkaan konepaja täydentävät palveluvalikoimaamme ihanteellisella tavalla. Tämä kauppa nostaa meidät seuraavaan osaamis- ja kokoluokkaan esimerkiksi teollisuuden suurseisokkeja ajatellen, Elcoline Groupin toimitusjohtaja Leif Backman sanoo.

SVS Supervise Service on pitkän linjan toimija Kymenlaakson alueella ja sen suurimpia asiakkaita ovat Etelä-Suomen voimalaitokset sekä alueen paperiteollisuus. SVS:n osto vahvistaa Elcolinen läsnäoloa ja asiakkuuksia Kymenlaaksossa ja tuo sille voimalaitosten osien laitevalmistuksesta- ja huolloista uudenlaisen palvelulajin.

– Huoltoprosesseihin liittyy lähes poikkeuksetta laitteiden korjausta ja uusimista. Konepajatoiminta mahdollistaa meille entistä kattavammin koko toimitusketjun hallinnan. Asiakkaamme hyötyvät kokonaistoimituksista laadun, toimituksen nopeamman läpimenon ja kustannussäästöjen kautta. Tällä hetkellä SVS:n koneet ja linjasto palvelevat höyrykattilatoimijoita, mutta olemme aloittaneet jo selvitykset toiminnan laajentamisesta muihinkin palvelulajeihin. Lisäksi SVS nykyiset asiakkaat saavat nyt samalta yhteyshenkilöltä kauttamme myös muita palveluita, kuten sähkö-/automaatiohuolto- ja asennuspalvelut sekä mekaaniset huolto- ja asennuspalvelut Backman kertoo.

SVS Supervise Service jatkaa omalla brändillään osana Elcoline Groupia.

Elcolinella hyvä imu rekrytoinneissa

Hyvin yhteensopivat palvelut ja toimintaympäristö tekivät Elcolinen ja SVS:n yhteenliittymisestä luontevan. Yhtiön perustajiin kuuluva toimitusjohtaja Markku Korpivaara kertoo myös, että yrityksen jatkajan etsintä on tullut viime aikoina ajankohtaiseksi.

– Olen erittäin iloinen, että toimintamme jatkuu vahvassa kasvussa olevan Elcolinen kanssa. Täydennämme toisiamme sopivalla tavalla ja tämä avaa meille uudenlaisia kasvunäkymiä. Merkittävää on myös, että Elcoline on onnistunut erittäin hyvin työnantajamielikuvan rakentamisessa, joka näkyy rekrytoinnin helppoutena tällä haastavalla alalla, Korpivaara sanoo.

Elcolinelle rekrytointi on yksi tärkeimmistä ydinprosesseista. Henkilöstöön halutaan panostaa tarjoamalla monipuolisesti koulutus- ja uramahdollisuuksia. Parhaiden osaajien ja parhaan kasvupotentiaalin omaavien henkilöiden löytämiseen satsataan, sillä Elcoline on sitoutunut luomaan 300 uutta työpaikkaa vuoteen 2023 mennessä.

– Osaavat ihmiset tekevät menestyvän yrityksen. Meille on intohimo ja kunnia-asia tukea osaajia kasvu- ja urapoluilla. Elcoline kehittää jatkuvasti työntekijöiden osaamista ja tämä yrityskauppa mahdollistaa entistä laajempia urapolkuja Suomessa ja ulkomailla, Backman sanoo.


Kuvassa: Leif Backman (vas.) ja Markku Korpivaara.

Lisätiedot:

Elcoline Group
Leif Backman, toimitusjohtaja
Puh. 043 824 3460
leif.backman@elcoline.fi
www.elcoline.fi

SVS Supervise Service Oy
Markku Korpivaara, toimitusjohtaja
Puh. 040 526 1695
markku.korpivaara@superviseservice.fi
www.superviseservice.fi

 

Elcoline Group on vuonna 2002 perustettu teollisuuden asennus- ja kunnossapitoalan yritys, joka tuottaa muun muassa sähkö- ja automaatioasennuksia, LVI-asennuksia, instrumentointia, paineenalaisten putkistojen hitsausta, mekaanista asennusta, sekä edellä mainittujen alojen suunnittelu- ja asiantuntijapalveluita. Elcoline konsernin liiketoiminta jakaantuu SVS yrityskaupan jälkeen viiteen operatiiviseen tytäryhtiöön: SVS Supervice Service Oy, Elcoline Plant Service Oy, Elcoline Construction Oy, Elcoline Piping Oy ja Elcoline Oy. Asiakkaitamme ovat kansainväliset teollisuusyritykset muun muassa kaivos-, kemian- / petrokemian-, pulp and paper-, energian tuotannon-, meri-, metalli- ja rakennusteollisuuden toimialoilla. Työllistämme yli 300 ammattilaista sopimuskohteissa ympäri maailman. Vuonna 2019 liikevaihtomme on noin 30 milj. euroa.


SVS Supervise Service Oy on teollisuuden höytykattiloiden paineosan valmistukseen, asennukseen, korjaukseen ja kunnossapitoon vuodesta 1996 alkaen keskittynyt yritys, jolla on laaja kokemus ja monipuolinen osaaminen sekä kattava konekanta kaikkiin alan töihin. Asiakkaitamme ovat maan suurimmat energia-alan laitostoimittajat ja energialaitokset samoin kuin suurimmat paperin kartongin ja sellun tuottajat ja tuotteitamme sekä palvelujamme käytetään ympäri maailmaa. Työllistämme 60 alan ammattilaista ja liikevaihtomme on yli 6milj. euroa.