Elcoline Constructionilta täsmällinen talotekniikan kokonaistoimitus

18.05.2020
Yleinen

Parmaco valmistaa siirtokelpoisia, vuokrattavia tilaelementtirakennuksia. Parmaco tekee tiivistä yhteistyötä Elcoline Constructionin kanssa sähkö- ja LVI-suunnittelussa. Messukylän koulun rakentamisessa Elcoline Construction sai aiempaa suuremman roolin talotekniikan kokonaistoimittajana.

Elcoline Construction vastasi Messukylän koulun sähkö-, lämpö-, vesi/viemäri-, ilmastointi-, ja ilmastointisuunnittelusta sekä urakoinnista alusta loppuun saakka. Parmacon projektipäällikkö Samuli Björninen pitää tiivistä yhteistyötä kaikin puolin menestyksekkäänä. Rakennusprojekti saatiin aikataulussa valmiiksi ja oppilaat aloittivat koulutyönsä uusissa tiloissa viime syksynä.

– Messukylän koulun kaltaisissa rakennuskohteissa aikataulu on hyvin tiivis. Siitä kun kaivinkone iskee kauhansa maahan, aikaa on noin 4 kuukautta saada rakennus täysin valmiiksi. Tämän kohteen osalta pysyimme todella hienosti aikataulussa, vaikka suunnitelmiin tulikin yllättäviä muutoksia ja lisätöitä, kertoo Björninen.

Suunnitelmien mukaan eteneminen on paras onnistuminen

Puolet koulun tilaelementeistä valmistettiin Pyhäjoen tehtaalla ja toinen puoli Leppävirran tehtaalla. Pyhäjoelta tulleisiin tilaelementeihin oli valmiiksi asennettuna rakennuksen LVI-järjestelmät. Leppävirralla tehdyissä tilaelementeissä oli puolestaan sähkötekniikka valmiina.

– Periaatteemme on rakentaa tilaelementit mahdollisimman pitkälle tehtaillamme, jotta työmaalla saisimme keskittyä lähinnä kytkentätöihin, kaapelointeihin ja heikkovirtajärjestelmien asentamiseen. Tämä lyhentää kallista työmaavaihetta.

Luottamus yhteistyön perusta

Elcoline Construction toimii Parmacon sopimuskumppanina Pyhäjoen ja Leppävirran tehtailla. Messukylän kouluprojektissa Elcoline Construction toimitti kaiken talotekniikan (LVISA) alusta loppuun.

– Meillä on pitkä yhteistyö takanamme ja luottamus kunnossa. Elcoline Constructionin väki on hoitanut heille kuuluvat vastuualueet jämptisti ja laadukkaasti.  Meidän välinen kommunikaatio toimi hyvin ja olin koko ajan perillä työvaiheista. Tärkeintä meille on laatu ja aikataulussa pysyminen ja ne toteutuivat hienosti täysin tässä projektissa. Tähän projektiin voi kyllä olla tosi tyytyväinen.