Anders Kárlen aloitti Elcoline Ruotsin toimintojen toimitusjohtajana tammikuussa: ”Kasvun mahdollistaa osaava ja työstään nauttiva henkilöstö”

22.05.2023
Yleinen

Anders Kárlen aloitti Elcolinen Ruotsin toimintojen toimitusjohtajana kuluvan vuoden alussa. Hän on työskennellyt yhtiössä aiemmin muun muassa Business Controllerina vastuualueinaan HSEQ ja IT. Kárlenilla on monipuolinen tausta myös teknologia-alan rahoitus-, osto- ja logistiikkatehtävistä esimerkiksi Stora Enso Timberin sahalla, Nordic Paperissa ja Barilla Sverige AB:ssa. Lisäksi hänellä on tutkinto taloustieteisiin ja matematiikkaan painottuen Karlstadin yliopistosta.

”Käytännön työkokemus useissa yrityksissä tätä ennen auttaa ymmärtämään asiakkaiden tarpeita ja heidän toimintaympäristöään. Elcolinen yrityskaupan myötä meille on avautunut uudet markkinat. Keskitymme suuntaamaan jatkossa resurssejamme palvelemaan kaikkia Pohjoismaissa toimivia asiakkaitamme paikallisesti ja entistäkin kokonaisvaltaisemmin”, Kárlen sanoo.

Toimitusjohtajana hän pitää tärkeimpänä tehtävänään panostaa henkilöstöön niin asiakastyytyväisyyden varmistamiseksi kuin kasvun ja kannattavuuden lisäämiseksi. Ilman hyvinvoivaa, motivoitunutta ja osaavaa henkilöstöä näitä tavoitteita ei olisi mahdollista saavuttaa.

”Olen vaikuttunut yhtiön kasvusta ja tulevaisuuden suunnitelmista. On hienoa työskennellä tiiviissä yhteistyössä Elcolinen omistajien kanssa. Keskityn siihen, että työntekijät haluavat pysyä pitkään Elcoline AB:lla ja nauttivat työskentelystä meillä. Tavoitteenamme on jatkossakin kasvattaa talon sisäisiä resursseja oikeanlaisella asiantuntemuksella. Henkilöstömme teki vuodesta 2022 todella hyvän ja olen sataprosenttisen varma, että vuosi 2023 tulee olemaan vielä parempi!”

Vaikka uusi rooli tuo enemmän vastuuta, ”hieno ura” ei ole koskaan ollut Kárlenille pääasia.

”Päämotivaattorini on hauska ja haastava työ, jonka uskon toteutuvan Elcolinessa. Tehtävässä on juuri sopivasti haastetta ja se mahdollistaa minulle myös henkilökohtaisen kasvun, josta olen erityisen iloinen. Uusi rooli merkitsee huomattavasti aiempaa enemmän vuorovaikutusta hallituksen ja suomalaisten kollegojemme kanssa. Osa operatiivisesta työstäni säilyy kuitenkin ennallaan, samoin johtoryhmä, Kárlen sanoo.

Vapaa-ajallaan Anders lataa akkujaan perheensä kanssa Vänern-järven rannalla sijaitsevalla kesämökillä ja viihtyy luonnossa.

”Mökki on kymmenen vuoden kehitysprojektini. Haluan viettää aikaani veneillen merellä kesäisin ja hiihtäen vuorilla talvisin. Pyrin myös treenaamaan juoksua, mutta aivan liian harvoin”, hän nauraa.