3 Step IT:n perustajat sijoittivat Elcolineen: ”Kasvunnälkä yhdistää”

26.04.2019
Yleinen

Elcoline Group toteutti huhtikuun alussa suunnatun osakeannin, jossa yhtiön sijoittajiksi tulivat kiertotalouden edelläkävijäyritys 3 Step IT:n perustajat Jarkko Veijalainen ja Marko Sjöman. Suunnattu osakeanti tukee Elcolinen kasvustrategiaa ja tuo yhtiöön uutta liiketoimintaosaamista.

– Elcolinen vahva palveluosaaminen sekä tahtotila asiakassuhteiden ja oman henkilökunnan laadukkaaseen kehittämiseen toivat mieleen oman yrittäjätaipaleen onnistumiset ja haasteet kasvun eri vaiheissa. Keskustelu perustajayrittäjien ja uuden toimitusjohtajan kanssa sai meidät vakuuttuneeksi, että haluamme omalta osaltamme auttaa Elcolinen kasvutarinan rakentamisessa, kertoo 3Step IT:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Jarkko Veijalainen.

Sijoittajat viisivuotisstrategian tukena

Uudet sijoittajat ovat konkreettinen askel kohti Elcolinen syksyllä julkaiseman viisivuotisstrategian toteutumista. Yhtiön päämääränä on hankkia 1000 työntekijää ja 100 miljoonan euron liikevaihto seuraavan viiden vuoden aikana.

– Veijalainen ja Sjöman ovat todella kokeneita liiketoimintaosaajia, jotka tuovat pääoman lisäksi yhtiöön uutta tietotaitoa. Heidän osaamisensa tukee Elcolinea kasvutavoitteiden saavuttamisessa ja yrityksen toiminnan kehittämisessä sekä hallitustyössä, kertoo Elcolinen tuore toimitusjohtaja Leif Backman.

Elcolinen havaintojen mukaan ostokäyttäytyminen on murroksessa teollisuuden alalla ja palvelut halutaan ostaa keskitetymmin.

– Haluamme olla aktiivinen toimija, joka kehittää moderneja toimintamalleja ja myös uudenlaisia digitaalisia ratkaisuja teollisuusasiakkaiden tarpeisiin. Sijoittajat tuovat meille resurssia, jonka avulla pystymme tarjoamaan yhä kattavammin kaikki palvelut yhdeltä luukulta, Backman sanoo.

Kasvunnälkä yhdistää

3 Step IT:n ja Elcolinen tarinoista löytyy yhteneväisyyksiä. Molemmat ovat aloittaneet pienestä, kohdanneet matkallaan vastoinkäymisiä ja asettaneet itselleen kovia kasvutavoitteita. Veijalainen kertoo yhdeksi peukalosäännökseen, että pitää uskaltaa ottaa sellainen riski, joka epäonnistuessaan voi syödä vuoden tuloksen.

Veijalainen on myös Kasvuryhmä-yhteisön perustajajäsen. Kasvuryhmään kuuluu maailmalla menestyneitä suomalaisyrityksiä, kuten Supercell ja Kemppi, ja sen toiminta perustuu vertaissparraukseen. Myös Elcoline on mukana kasvuryhmässä.

– Kasvuryhmältä olemme saaneet tukea kovaan kasvutavoitteeseemme; viisinkertaistaa liikevaihto viidessä vuodessa. Uskomme itseemme ja näköjään muutkin uskovat, kun saimme näin kovan luokan sijoittajia mukaan Elcolinen matkaan, Backman iloitsee.