Tahroja paperilla – Elcolinen vuosi 2016

02.01.2017

nayttokuva-2016-12-31-kello-15-41-41

Kun vuonna 2002 laskeskelin armeijan päivärahoja yhteen omaan osuuteeni Elcolinen perustamista varten, en olisi uskonut, että yritykselle tulee vielä tällainen vuosi mitä vuosi 2016 on ollut.

Elcoline, jos joku ponnisti pienestä. Kuten eräässä laulussakin sanotaan, ”meidän firman tarina se alkoi Transitista”.

Matkaan mahtuu jos jonkin näköisiä seikkailuja, mutta niistä mielenkiinnoltaan edukseen erottuvat ehdottomasti vuoden 2016 tapahtumat.

Starttasimme vuoteen 2016 luottavaisin mielin. Tiedossamme oli, että asiakkaamme tulevat tekemään mittavia investointeja ja työtä olisi varmasti tarjolla sitä kautta myös meillekin. Vuoden alkuun teimme yrityksen kannalta merkittävän päätöksen – päätimme luoda 100 uutta työpaikkaa Suomeen vuoteen 2020 mennessä. Keväällä tämä päätöksemme myös julkistettiin Youtubessa julkaisemassamme Elcoline Channel- sarjassa ”suurelle” yleisölle. Tähän aikaan yhtiömme henkilöstömäärä resurssisuunnitelman mukaan oli noin 60.

Ensimmäisen kvarttaalin aikana alkoi kuitenkin ukoilta hymyt hyytyä. Yrityksen johto ihmetteli välillä aamuyön tunneillakin, miksi ei kauppa jää. Lähestulkoon kaikki olettamamme kaupat menivät meiltä ohi esimerkiksi siksi, että emme olleet riittävän suuri toimittaja tai emme olleet paikallinen yritys jossain päin Suomea.

Lumet kuitenkin sulivat ja aurinko alkoi paistaa myös liiketoiminnassamme. Aikaisemmin tehdyt strategialinjaukset alkoivat kantamaan hedelmää. Jopa vuosien mittaiset myyntityöt päätyivät palvelusopimuksiksi ja aloimme saada yrityksen toiminnan keskiössä olevia monivuotisia palvelusopimuksia ympäri maapalloa. Näiden sopimusten puitteissa henkilöstömme onkin tänä vuonna työskennellyt Suomen lisäksi mm. Bahamalla, Italiassa, Kreikassa, Portugalissa, Etelä-Koreassa, Singaporessa, Ruotsissa ja Turussa.

Heinäkuussa kuulin kentältä asentajilta tornihuhun, että Elcoline on ostanut yrityksen nimeltä Alstom. Valitettavasti tämä ei aivan pitänyt paikkaansa, mutta jotain perää siinä oli. Tämä piskuinen autotallifirmasta aloittanut, nyt jo miehen mittaan kasvanut yritys osti 1.7.2016 yhdeltä maailman suurimpien yritysten joukkoon lukeutuvalta amerikkalaiselta General Electriciltä Suomen Plant Service- liiketoiminnot. Tämä liiketoiminta oli aikaisemmin ollut myös Alstomin omistuksessa. Kätellessäni kauppoja GE:n Suomen Presidentin kanssa ymmärsin, että oikeasti kyllä me peräsuomalaisetkin voimme tehdä ihan mitä vaan – maailma on meille auki!

Plant Service liiketoiminnat integroitiin erittäin onnistuneesti Elcolinen muihin toimintoihin ja näin jälkeenpäin arvioituna jopa ”valonnopeudella”. Tämän liiketoimintakaupan jälkeen palvelutarjontamme laajeni pelikenttäämme nähden poikkeuksellisen laajaksi. Liiketoimintamme ytimessä on tänä päivänä teollisuuden sähkö-/automaatiopalveluiden lisäksi yhtä vahvana, ellei jopa vahvempana raskaan teollisuuden mekaaniset asennuspalvelut sekä hitsaustyöt.

Syksyllä Suomeen saapui kuvausryhmä Espanjasta. Maailman suurin ERP-järjestelmien toimittaja SAP teki Elcolinesta ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä Success Story- videon Youtubeen.

Loppuvuonna uusi toimintamallimme ja uudistunut palveluntarjontamme on tuottanut erinomaisia tuloksia. Liikevaihtomme on ottanut merkittävän kasvuloikan kolmatta vuotta peräkkäin saavuttaen historiallisen ennätyksen ja tulipa loppuvuonna saatua myös Savon Yrittäjien Vuoden yrittäjä- palkinto – nöyrä kiitos siitä.

Vuoden aikana merkittävien kasvuloikkien ansiosta henkilöstömäärämme on noussut noin 130 henkeen. Resurssisuunnitelmamme huippulukema oli joulukuussa 2016 154 henkeä. Työtä tavoitteemme saavuttamiseen on kuitenkin vielä erittäin paljon jäljellä. Tavoitteemme on työllistää vuonna 2020 200 henkeä. Tavoitteemme saavuttaminen vaatii nöyrää ja kovaa työtä ja onnistumisia erittäin monessa kohdassa.

Tulevan vuoden käynnistämme merkittävällä investoinnilla digitaalisten palveluiden kehittämiseksi – haluamme olla selkeä edelläkävijä digitaalisten palveluiden tuomisessa urakointi- ja kunnossapitoalalle. Toisaalta varmuutta tulevaan antaa meille historian suurin sopimuskanta, joka vie meidät entistä laajemmin palveluiden toimittamiseen ympäri maapalloa.

Haluan kiittää kuluneesta vuodesta asiakkaitamme jotka ovat mahdollistaneet meille tämän tarinan, sekä tietenkin äärettömän sitoutunutta henkilöstöämme – asiakkaan yllättäminen positiivisesti on meille kunnia-asia.

Erityisesti haluan kiittää myös sinua, joka jaksoit lukea tämän pitkän kertomukseni tänne asti ja kaikkia tarinaamme seuranneita, jotka ovat antaneet meille kannustuksellaan voimia taisteluihimme – KIITOS.

Ps. Mukana aina 100 leijonaa, jonka osa jo tietääkin 😉

”If you build an army of 100 lions and their leader is a dog, in any fight, the lions will die like a dog. But if you build an army of 100 dogs and their leader is a lion, all dogs will fight like a lion.” – Napoleon Bonaparte.

Kiitos kuluneesta vuodesta 2016,

Jere Räisänen
Elcoline Group Oy
Hallituksen Puheenjohtaja
Tel. +358 (0)44 5599 144
jere.raisanen@elcoline.fi
www.elcoline.fi

Twitter: @JereRaisanen
LinkedIn: Jere Räisänen
Instagram: JERESRAISANEN
Facebooks: Jere Räisänen

Me Elcolinella olemme sitoutuneet synnyttämään Suomeen 100 uutta työpaikkaa vuoteen 2020 mennessä.

Jos kunnossapitotoimintaa halutaan kehittää – on uskallettava uudistua

04.11.2016

Tapaan työssäni paljon ihmisiä erilaisista teollisuusyritysten organisaatiosta. Lisäksi teen työni ohessa tutkimusta teollisten yritysten teknisten palvelusopimusten ostamiseen liittyvästä psykologiasta. Tutkimuksessani pyrin selvittämään, että mitä mielessämme tapahtuu juuri noina ratkaisevina päätöksentekohetkinä.

On erittäin mielenkiintoista ja opettavaista olla välillä, ostajan penkillä, välillä myyjän penkillä ja välillä jopa tutkijan penkillä.

Päätöksentekotilanne ei ole helppo. Toisaalta varmasti melkein kaikilla prosessin osapuolilla on aito tahtotila kehittää toimintaa, mutta siihen liittyy aina riski ja sitä kautta pelko epäonnistumisesta. Yhtäältä on varmaa, että mikäli uutta askelta ei uskalleta ottaa, ei toiminta myöskään kehity. Tämä lienee varmin keino myös epäonnistua pidemmällä aikavälillä.

Tänä päivänä teollisuuden tekniset palvelusopimuskonseptit ovat Elcolinen toiminnan keskiössä ja on ollut mahtava olla mukana kehittämässä yhdessä asiakkaiden kanssa uudenlaisia ratkaisuja. Elcolinella tämä palvelu on tuotteistettu omaksi ElcoMaint –konseptiksi.

Onnistuneen palvelukonseptin luominen lähtee laadukkaasta tarvekartoituksesta, joka onnistuu vain molempien osapuolten aidolla sitoutumisella toiminnan kehittämiseen. Tätä kautta toimittaja haastetaan luomaan ratkaisumalli, joka aidosti vie toimintaa eteenpäin –eikä vain ”tehdä niin kuin ennenkin”.

Olkaamme siis rohkeita ja pyydetään ja vaaditaan aitoja ratkaisuja eikä vain tyydytä entiseen.